46

Всички пенсии скачат с минимум 10% от 1 юли

"Всеки пенсионер ще получи минимум 10% увеличение на пенсията от 1 юли". Това заяви пред БНР министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков.

Той уточни, че отпуснатите по-назад във времето пенсии ще бъдат увеличени с по-голям процент и ще се доближат до тези, които се отпускат в момента. "Ако намалим пенсиите и заплатите, ще намалим инфлацията много бързо, но това ли очакват хората от едно правителство, загрижено за българите? Нещата не са прости, за да кажем, че няма да даваме пари на хората и ще преборим инфлацията. ... Стремежът ни е с увеличаване на доходите на хората да успеем по някакъв начин да компенсираме инфлацията. Работим сериозно по стратегия за догонване на средните европейски доходи", заяви министърът. Той подчерта, че инфлацията е безпрецедентна, но е в цяла Европа, не само у нас."В коалиционното споразумение е записано, че ще работим върху механизъм, по който да се определя минималната работна заплата, за да не може да се твърди, че някой изкуствено я вдига. И у бизнеса да има предвидимост. Работим в тази посока", обясни социалният министър.

По думите му увеличаването на доходите е колкото работа на държавата, толкова и на всеки човек, който трябва да има лична отговорност за повишаване на своята квалификация и инвестиционната култура.

"Мисля, че възможностите на бюджета ще позволят да продължи подкрепата за бизнеса заради високите цени на електроенергията", каза министър Гьоков. По думите на министъра на труда и социалната политика се спекулира с липсата на управленска програма на правителството.

Той прогнозира пълен мандат на управляващата четворна коалиция.

"Спазваме ли коалиционното споразумение, тази коалиция ще има дълъг живот", каза министърът.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
10 коментара
10-те процента са само на книга и за ограничен брой пенсионери

10-те процента са само на книга и за ограничен брой пенсионери

05.06.2022 | 19:55

Останалите НОИ пак ще ги отреже. Брадвата е подготвена само чакат датата първи юли и пак ще режат пенсиите на българите. И пак ще крият разпорежданията за пенсиите както направиха януари месец, защото са лъжци.

Отговори
3 0
Докога с тази дискриминация

Докога с тази дискриминация

05.06.2022 | 16:44

НОИ пак ще дискриминира пенсионерите и повече от половината ще бъдат изключени от системата за увеличение на пенсиите. И ще се оправдават с членове параграфи и не знам какви си други ограничения и лъжи. Целият НОИ е за смяна. Каква солидарност НОИ трябва да плаща заслужени пенсии. Принципа е справедливост. Разбрахте ли бе лъжци!

Отговори
4 0
Тоя барабар с Примера му да ги махат веднага

Тоя барабар с Примера му да ги махат веднага

05.06.2022 | 16:33

Гадове мръсни.

Отговори
2 0
Дискриминацията пак ще цъфне

Дискриминацията пак ще цъфне

05.06.2022 | 16:26

Пенсионерите от първа и втора категория труд пак ще бъдат зачертани. Гьоков стига си лъгал.

Отговори
2 0
Стига с тези лъжи

Стига с тези лъжи

05.06.2022 | 16:22

Колкото ги намалиха януари месец толкова ще ги намалят и сега. Продължават продължително да ни лъжат. Нова дискриминация ще има нови задраскани в списъците за въпросното увеличение. Мръсници.

Отговори
2 0
Димитър

Димитър

05.06.2022 | 16:00

Защо се усложняват нещата, започва се пак от 2008 година. и т.н. Приноса на всеки пенсионер е равен на произведението " осигурителен стаж x индивидуален коефициент". При мен това произведение е 90,44 и да го наречем примерно "точки". На всяка точка държавата да определи от 10 до 15 лева , каквото може да си позволи. Но това число на "точка" да е еднакво за всички без значение от годината на пенсионирането. Смятам че изчислени по този прост начин пенсиите ще бъдат справедливи. Но хората с осигурителен стаж 15 години и индивидуален коефициент 1 объркват всичко. Те трябва да получат пенсия от 150лв .(15 х 1 х 10) до 225 лв.(15х1х15) и ще умрат от глад. На тях трябва да се дават помощи до минималната пенсия. А помощите са пак от държавната хазна.

Отговори
1 1
ПРАСЕШКА ПОДМЯНА!

ПРАСЕШКА ПОДМЯНА!

05.06.2022 | 14:46

ПРАХ В ОЧИТЕ! КЪДЕ Е СПИСЪКА СЪС СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ЗЪРНОБАЗИТЕ И КОЛКО И НА КАКВА ТАРИФА СА ЗАСМУКАЛИ, ПОСЛЕДНИТЕ 32 ГОДИНИ, ПОД ФОРМАТА НА ДЪРЖАВЕН РЕЗЕРВ?

Отговори
3 0
Грънча от ПОТ ТВ

Грънча от ПОТ ТВ

05.06.2022 | 13:41

Слава на Ковид, слава на Украйна!

Отговори
1 4
Най-облагоденствани, както винаги,

Най-облагоденствани, както винаги,

05.06.2022 | 13:20

са тези с най-малък принос към осигурителната система. Един път като по-висок процент вдигната пенсия и втори път помощи за отопление и пр. И стигаме до парадокса, че реално тези пенсионери са с по-осигурени старини, отколкото пенсионер с 40 години трудов стаж. Пример: Майка ми е 86 годишна, завършила Търговската гимназия, работила като счетоводител 40 години. Пенсия 540 лева, с включените в нея 26% от пенсията на покойния ми баща, които са 140-150 лева. Омръзнало ми е да ми повтарят принципа за солидарност. Аз питам, а какво става с принципа на справедливостта...И тези с ниските пенсии нямат ли деца, които да им помагат. Като не са работили, предполагам, са имали достатъчно време да си гледат и възпитат децата.

Отговори
9 2
Гаро

Гаро

05.06.2022 | 12:51

Дотолкова са я побъркали тая клета стара жена с насажданите страхотии, че тя като обезумяла ходи с паpцал на устата, но дори не покрива носа. Вероятно държи намордника за да не и изпадне ченето.

Отговори
1 3

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?