2374

Всеки джигит на пътя става полицай за 25-30 лв.

Между 25 и 30 лв. вървят най-евтините полицейски лампи в нета, показа проверка на "Марица". За тази скромна сума всеки джигит на пътя може да се превърне в полицай. Без значка, но с мигаща синя светлина, за която мнозина от шофьорите на пътя ще мислят, че е собственост на служител на реда. Както бившия футболист Георги Семерджиев, причинил касапницата с две жертви в столицата. 

Най-популярни и вървежни са полицейските лампи тип "капка". Наричат ги така заради формата им. Най-евтините са около 25 лв., като достигат до 60-70 лв. Масово обаче се купуват евтините. Из много от сайтовете пише, че са изчерпани, но в сайтовете за обяви за продажби ги има в изобилие.

Белезниците също са леснодостъпни. Предлагат се на цени между 22 и 50 лв. Те са обикновени, железни, с комплект ключове.

С друг полицейски атрибут - палката джигитите могат да се снабдят със скромната сума от 15 до 30 лв.

Така за около 50-60 лв. може да събере почти пълен комплект полицейски уреди, които могат да заблудят обикновените шофьори и да го толерират или най-малкото да гледат да не му се пречкат на пътя.

По принцип би следвало подобни неща да са достъпни и да се използват само от служител на реда. Уви, обаче интернет разгръща голяма сергия и дава идеи на джигитите.

Съветът към шофьорите е винаги да искат полицай, който ги е спрял, да се представи и да предостави служебна карта. При най-малко съмнение за нередност и за измама, следва да се подаде сигнал на тел. 112.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Deutsch

Deutsch

10.07.2022 | 00:54

Ясно е, че от Интернет можеш всичко да купиш. Въпроса е какво правят истинските полицаи за да спрат употребата на такива средства. Има закон кой може да ги ползва. Къде спят? Имат таблети, интернет връзка, проверяват номера и спират. За какво ги монтираха тия камери по кръстовищата, май за да изнудват нормалните граждани.

Отговори
14 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?