71

Времето се преобръща: Връхлитат студ, мъгли и дъждове! Вижте къде пада първият сняг

В изборния ден - тази неделя, ще има разкъсана облачност с повече слънце

 

Задава се захлаждане в събота, както и валежи, които в югозападните райони ще бъдат значителни. Това прогнозира синоптикът Петър Янков пред Bulgaria ON AIR.

"Температурите ще се движат между 14 и 20 градуса. Приятни температури, но валежите ще бъдат често явление както при нашите южни съседи, така и при нас, със силни ветрове. Времето няма да бъде подходящо за планински туризъм", коментира той.

В изборния ден - тази неделя, ще има разкъсана облачност с повече слънце.

Вятърът ще се запази, малко ще отслабне. Ще има повече слънчеви часове и слабо повишение на температурите между 16 и 21 градуса", уточни синоптикът.

Той обяви, че тези температури ще се задържат и в началото на следващата седмица, а в края  отново предстоят валежи с понижение на температурите.

"Дневните температури ще бъдат в границите на 12 до 17-18 градуса в края на седмицата. Температурите ще бъдат подходящи и за зимните гуми. По планините има незначителна снежна покривка, която ще създава проблеми на туристите с подхлъзване и условия за травми. Времето ще е неподходящо за туризъм високо в планината.

Сериозно захлаждане с превалявания във високите западни полета и в планините, по-съществени валежи от сняг се очаква в средата на месеца - в периода между 14 и 19 ноември. Тогава времето ще бъде по-динамично с чувствително захлаждане и превалявания от сняг", каза още синоптикът.

В началото на следващата седмица с отслабването на вятъра ще има сутрешни мъгли, съчетани с ниски облаци, които ще се разкъсват по обед.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Връхлита ни

Връхлита ни

02.11.2023 | 18:12

Вятър и мъгла!

Отговори
0 0

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?