71

Времето се обръща! Връхлитат ни порои и сняг, прогнозира Василковски

След краткотрайното затопляне идват проливни дъждове, студ и сняг по планините

 

В края на второто десетдневие на ноември атмосферата над Балканите остава неустойчива. Времето в следващите дни ще се определя от поредица циклони с динамична облачност и валежи.

В събота сутринта ще има условия за понижена видимост, с по-голяма вероятност в равнинната част на Южна България. Вятърът днес обаче ще е преобладаващо южен, с което ще нахлува топъл въздух. Това прогнозира Николай Василковски по NOVA.

 

Поривите следобед и утре ще са силни, особено в Югоизточна България. Незначителни валежи се очакват в часовете следобед в Северозапада и на места в южната половина на страната. Дневните температури ще са от 12-13 градуса на северозапад до около 20 в останалата част на страната.

През нощта и в неделя ще е облачно. Покрай преминаването на циклон, утре от запад на изток ще започнат валежи, които в хода на деня ще обхванат почти цяла Западна и Централна България. На места ще вали интензивно и напоително. Има предпоставки за повишени нива на реките в крайните западни области, а по планинските райони влагата е възможно да предизвика свлачищни процеси. Вятърът ще остане южен, с особено силни пориви по планините и в Югоизточна България. Там термометрите следобед ще покажат стойности над 20-21 градуса.

Започналите валежи в неделя ще продължат през нощта и в понеделник. Атмосферната конфигурация в началото на следващата седмица обаче ще позволи нахлуването на по-студен въздух, с който температурите ще се понижат. Валежите в понеделник ще са предимно в южните и източните райони, докато на запад ще остане по-хладно, но облаците ще се разкъсват. По планинските масиви на запад ще превали сняг.

Вторник за кратко облачността ще е минимална. В часовете до обяд ще има мъгли, но слънцето ще се покаже. По-късно следобед отново ще се заоблачи и в сряда, и в четвъртък се очаква нов циклон да донесе още валежи.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Зуки

Зуки

19.11.2022 | 14:15

Вие, нищо не познавате спрете с лъжите

Отговори
4 0
Ковидчо:

Ковидчо:

19.11.2022 | 10:44

Онзи ден според корифея на метеорологията времето пак се "обръщаше" и студът и снегът се отлагали за неопределено време, а второто нямало да го видим до края на месеца. Сега - "ново 20". Това е голяма далавера - лъжеш (почти) всеки ден, а на всичкото отгоре и ти плащат...

Отговори
13 4
SUSAN BENSON

SUSAN BENSON

19.11.2022 | 10:13

Здравейте, имате ли нужда от надеждна и надеждна компания, за да получите заем за финансиране на вашия проект, бизнес заем, личен заем или ипотечен заем? не търсете повече от Sunshine Financial Group Inc. Ние предлагаме всички видове кредитни услуги, обезпечени и необезпечени заеми, дългосрочни и краткосрочни заеми и много други за субсидиран лихвен процент от 3% годишно. За повече информация, пишете ни по имейл: ([email protected]) или ми изпратете съобщение директно в WhatsApp чрез: +447360502110 и получете отговор веднага Знам, че получаването на законен заем винаги е било огромен проблем. За хора, които имат финансов проблем и се нуждаят от решение за него, много хора смятат, че е толкова трудно да получат заем за собствен капитал от техните местни банки или други финансови институции поради високата лихва лихвен процент, недостатъчно обезпечение, съотношение дълг/доход, нисък кредитен рейтинг или всякакви други причини.

Отговори
0 7
Маричката

Маричката

19.11.2022 | 09:43

Олигофрени, студ друг път. Закривай!

Отговори
8 1

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?