1553

Времето през февруари полудява, вижте какви обрати ни чакат

В седмицата на виното и любовта Малък Сечко ще ни предложи по-спокойно и по-приветливо февруарско време. За кратко ще нахлуе порция средиземноморски въздух, която ще измести арктическите студове и ще осигури повече слънце, съобщава "Нова Телевизия" в прогноза до края на месеца.

В ранните часове в понеделник за кратко видимостта в някои котловини, низини и покрай големи водоеми ще е понижена. Денят обаче ще е слънчев и почти безоблачен. В Дунавската равнина ще се усеща северозападен вятър, но дневните температури ще са по-високи от обичайните – със стойности между 5 и 10 градуса.

Във вторник и сряда ще има временни увеличения на облачността, но незначителни превалявания ще има на малко места – вторник в Северна България, а в сряда – около Черноморието. Температурите сутринта ще са около и малко под нулата, а през деня с леки колебания между 4 и 9 градуса. Ще е ветровито и именно вятърът ще създава усещането за по-студено време.

Сряда и четвъртък сутрин ще има условия за краткотрайни мъгли в ниската част на страната. Ще е слънчево с дневни температури до 9-10 градуса. Кулминацията на това февруарско затопляне ще е в петък с температури през деня в някои райони около 15 градуса.

В последните дни на тази и началото на следващата седмица през страната ще преминат два студени фронта. Първият ще обхване почивните дни с мощен запад-северозападен вятър. Валежите ще са краткотрайни от дъжд в равнините и сняг в планините.

Следващият студен фронт се очаква около 20 февруари. Освен силния вятър, той ще понижи температурите. След почти пролетен понеделник, ще последва застудяване с превалявания от дъжд и сняг. За ден два отново ще усетим полъх на зимата.

След това до 25-26 ще се радваме на слънчеви февруарски дни с постепенно повишаване на температурите над обичайните за този студен месец.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
За полудяване не говорете

За полудяване не говорете

13.02.2023 | 09:59

Че, съм на краен предел иде ми да удуша пелтека...и хипопотама приятелката и, да си неук и нагъл...!

Отговори
1 2

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?