4232

Времето пощуря! Порои, бури и градушки, ще има ли обрат през почивните дни?

В четвъртък отново ще вали в часовете следобед и вечерта

Времето около Деня на светите братя Кирил и Методий ще остане с висок риск от градушки. Първата линия от бури вече премина над Западна България късно снощи и през нощта. Светлата част на сряда ще е с динамична облачност. До обяд слънцето ще е по-щедро, с изолирани валежи с гръмотевици в Североизтока. След това, над западните и централните райони, ще се оформят гръмотевични валежи – кратки, но интензивни, с резки пориви на вятъра и потенциал за градушка.
 
През нощта кратки валежи с гръмотевици ще паднат над Дунавската равнина. След временно утихване, в четвъртък отново ще вали в часовете следобед и вечерта. Пролетните бури ще засегнат в по-малка степен Западна и в по-голяма - Централна България.

Поредицата от три почивни дни ще е слънчева, с временни следобедни увеличения на облачността над Югозападна България. Там ще има кратки пролетни валежи с гръмотевици.
 
Температурите до края на седмицата ще са без съществени аномалии – следобедните показания на термометрите ще се движат между 22 и 27 градуса. С 2-3 градуса по-хладен ще е четвъртъкът, особено в районите с по-продължителен валеж. 

По думите на Леночка Ангелова, началник на Хидро-метеорологична обсерватория в Монтана, "времето е абсолютно нормално за сезона и месец май".

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?