71

Времето полудя: Дъжд, град и сняг по Великден и Гергьовден, после - до 30°

Повишение на температурите ще има през последните дни на първото десетдневие. Тогава дневните стойности ще достигнат 25- 30 градуса

 

През първите дни на първото десетдневие май месец се очаква да бъде необичайно по-хладен, особено в котловините и по високите полета на Западна и Централна България, където ще има условия и за късни слани.

Валежи от сняг се очакват по планините.

Най-ниски ще са температурите около Великден. Времето за Гергьовден ще е облачно, с развитие на мощна купесто-дъждовна облачност на много места, предимно в Западна и Централна България, ще паднат значителни по количества валежи. Висока е вероятността и от градушки. Дневните температури ще са между 14-20°С, а над Източна България - до 22-24°С.

Очакваната средна температура за месеца ще бъде около климатичната нормата, а именно в интервала 18-22  градуса, в планините - между 13 и 16 градуса в по-ниските части и между 5 и 7 градуса над 2000 метра. Очакваната най-ниска температура в страната ще бъде между 5 и 13 градуса и то точно около 1-ри и 2-ри май.

Това прогнозират от МетеоБалканс за предстоящия пролетен месец май.

Повишение на температурите ще има през последните дни на първото десетдневие. Тогава дневните стойности ще достигнат 25- 30 градуса. Дори климатичните модели прогнозират, че ще са с 5-6 градуса над климатичните норми. 

Очакваните валежи през месец май ще са около нормата.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?