49

Вятърът повали огромни борове върху двореца "Врана" СНИМКИ

Огромни борове бяха повалени от силния вятър до двореца Врана. За това алармира във Фейсбук Ивайло Шалафов, който директор на Фонд "Цар Борис и Царица Йоанна".

При падането дърветата са ударили сградата. 

"Кореновата система на тия борове е много плитка и при затопляне на времето винаги се случва подобно нещо. Но просто на никого не му пука, а именно там, пред служебния вход на Двореца паркират автомобили", пише Шалафов.

Ивайло Шалафов твърди, че от двореца многократно са сезирали компетентните органи за опасните борове.

"От години предупреждавахме и молихме ОП “Паркове и градски градини” при Столична община да вземат адекватни мерки за старите борове около сградата на Двореца и нищо, абсолютно нищо, докато днес две огромни дървета отново не удариха сградата."

Няма пострадали хора, тъй като в петък дворецът е затворен за посетители. Парк „Врана“ се стопанисва от ОП „Паркове и градски градини“.

По силата на съдебни решения собственици на двореца са бившият премиер Симеон Сакскобругготски и неговата сестра Мария-Луиза.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
345

345

28.01.2024 | 12:27

Тоз дворец застраховка няма ли???

Отговори
0 0
Софиянец

Софиянец

27.01.2024 | 15:48

Чудо голямо, че е са паднали дървета в парка "Враня" Ами - Сакскобурготски да си ги прибере и нареже за дърва. Откъде на къде държавата ще му чисти боклуците на омразният ЦАР. От него - Царя и сетраму - нищо не става, дори не заслужават да живеят в България. Българският народ още помни неговите лъжи - ЗА 800 / осемстотин дни / България ще се оправи. Е видях ме - как царя е оправи. Вътна си имотите, а народа - мечките го яли. Но народа го е казал. Един е гроба и за богатия и за сиромаха. Но ще има видов ден

Отговори
1 0
tyuytu

tyuytu

26.01.2024 | 18:21

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички.----- https://da.gd/lbio

Отговори
1 0
Гераците   Елин Пелин

Гераците Елин Пелин

26.01.2024 | 17:57

Лоша поличба.

Отговори
1 0

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?