46

Военното разузнаване: Работим само в интерес за България

Недопустими са внушенията от последните два дни в националните медии, че „военното разузнаване не работи в интерес на България“. Това се казва в съобщение на Служба "Военно разузнаване".

"Без да се базира на доказателствен материал, подобно изказване уронва престижа, накърнява достойнството и подлага на съмнение безспорния професионализъм на военните разузнавачи от не едно поколение. С това твърдение се погазва офицерският пагон на стотиците служители на най-старата българска разузнавателна служба, които служат в името на националните интереси", заявяват от военното разузнаване.

Служба „Военно разузнаване“ изпълнява задачите си в пряка координация и тясно сътрудничество с разузнавателната общност на НАТО и ЕС, като приносът й е високо ценен.

"Военното разузнаване ще продължи дейността си на стратегическо ниво съгласно Закона за военното разузнаване и ще защити авторитета и достойнството на своите служители, като сезира компетентните органи за изясняване на ситуацията", подчертават от службата.

По-рано днес депутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев заяви, че ДАР и Военното разузнаване не работят в интерес на страната и трябва да бъде извършена реформа на службите за сигурност.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?