46

Военният министър забрани алкохола и наркотиците в служебно време

Димитър Стоянов забранява и продажбата на алкохол във всички столове, бюфети или други помещения в сградите на МО.

Служебният военен министър Димитър Стоянов забрани с изрична своя заповед на военните да употребяват алкохол и наркотици в служебно време, включително по време на занятия, тренировки, учения, мисии и операции.

Освен това забранява "управлението на пътни превозни средства от военнослужещите в служебно и извън служебно време след употреба на алкохол с концентрация в кръвта над 0.5 на хиляда и/или след употреба на наркотични вещества или техни аналози, съгласно разпоредбата на чл. 5, ал. 3, т. 1 от Закона за движение по пътищата", предаде Mediapool.bg.

Подобно поведение всъщност е противозаконно, но сега министърът излиза със заповед "с оглед необходимостта от прекратяване на случаите на нарушаване на войсковия ред и дисциплина в резултат от употребата на алкохол, наркотични вещества, техни аналози или други упойващи вещества".

Към момента няма публична информация за ръст на дисциплинарните нарушения по поделенията.

Служебният министър забранява и продажбата на алкохол във всички столове, бюфети или други помещения за продажба на територията на военните формирования и в останалите сгради на МО.

При явяване на военнослужещ в "състояние, което не му позволява да изпълнява служебните си задължения, причинено от употребата на алкохол и/или злоупотреба с наркотични вещества", той ще бъде уволнен.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Dii

Dii

19.08.2022 | 18:56

В никоя работа не е разрешено да се употребяват алкохол и наркотици по време на работа. Явно в армията е било разрешено. Като бях войник, старшините и офицерите от сутринта бяха пияни. Особено при нощните дежурства мощно злоупотребяваха с алкохол.

Отговори
1 0
Каракачанов

Каракачанов

19.08.2022 | 17:59

А, до сега разрешено ли е било???

Отговори
5 0

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?