3906

ВМС унищожи балон за въздух от зенитна ракета на плажа в Созопол

 

Специализиран екип от състава на Военноморска база-Бургас е задействан в 17.50 ч. по сигнал за сив предмет с кръгла форма, наподобяващ мина. Той бил забелязан в морски води на плажа на гр. Созопол. Сигналът е получен на тел. 112.

На място военнослужещите са установили, че това е балон за въздух от зенитна ракета. В 18.20 ч. предметът е иззет и транспортиран за съхранение във военноморската база, съобщиха от МО.

Специализираният екип действа по искане на Областния управител на Бургас и разрешение на началника на отбраната, информира БТА.

Припомняме, че на 18 септември сапьори обезвредиха част от дрон с прикрепен към него предмет, наподобяващ боеприпас, който беше забелязан на скалите край Тюленово. Няколко дни по-късно министър Тодор Тагарев коментира, че не може да се твърди категорично чий е дронът с прикрепен боеприпас край Тюленово, но по-вероятно е да е украински. По думите му, какъвто и да е дронът, то това не е преднамерено действие спрямо България. "Това е инцидент, по който той е стигнал до нашия бряг", заяви министърът и уточни, че структури на Министерството на отбраната поддържат връзка с украинските си колеги по този случай.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
силна армия

силна армия

26.09.2023 | 06:38

Поредната пародия.....

Отговори
2 0
Питам за протокола

Питам за протокола

25.09.2023 | 21:19

Защо след поредния подарък от Киев, нашите политици и военни мълчат?? Зенитна ракета може да се ползва на близко разстояние. С точно такива ракети нацистите убиват свои съграждани и после всичко се приписва на дежурният виновен.

Отговори
5 3
Наздраве

Наздраве

25.09.2023 | 21:15

За мъжете по потници.

Отговори
4 0

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?