1553

Влак отнесе кола на ЖП прелез, по чудо няма жертви

Пътнически влак е блъснал лек автомобил на жп прелез във Враца. Инцидентът е станал в късния следобед в квартал "Кулата", предаде БНТ.

Автомобилът е тръгнал да пресича, но не е видял идващия влак. От силния удар колата е смачкана до неузнаваемост. Като по чудо шофьорът, който е пътувал е сам, се е разминал с леки наранявания. Влакът е превозвал пътници от Мездра към Монтана, които са били извозени с автобуси.

Прелезът е със звуков и светлинен сигнал, но според местните хора често първият сигнал липсва. Заради инцидента е нарушен и графикът за движение на влаковете между гарите Враца и Бели Извор.

"Момчето беше вдигнато с линейка, понеже ние дойдохме по-късно,  след около час момчето беше с превръзка на крака. Няма жертви, няма нищо", каза представител на БДЖ.

"Машинистът изобщо не е сигнализирал, че наближава жп прелеза, изобщо не е намалил. Направо си е карал, тука няма право да кара с 90 в населено място. Дадени са молби, за да се направи тука охраняем жп прелеза, ама това всичко е закрито, потънало и край", каза очевидец на инцидента. 

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?