46

Викат на разпит в прокуратурата кмета на Варна Иван Портних

Кметът на Варна Иван Портних е получил призовка за разпит от Варненската окръжна прокуратура. Това потвърди пред "24 часа" окръжният прокурор на Варна Красимир Конов.

От пресцентъра на общината също потвърдиха, че кметът е получил призовка да се яви в прокуратурата по казуса със спуканата тръба под Варненското езеро. Датата е 6 юни.

 Повече информация по случая ще бъде дадена, ако наблюдаващият прокурор по делото даде съгласие, уточни Красимир Конов.

Поводът е канализационната тръба под Варненското езеро, с която имаше серия от аварии въпреки дадените 10 милиона лева европейски пари за ремонти.

Няколко видеоклипа, които показваха голямо количество умряла риба, изхвърлена на брега на Варненското езеро, бяха споделени в мрежите през май 2020. От Окръжна прокуратура Варна заявиха тогава, че сигналът за замърсяването на Варненското езеро е в прокуратурата още от 2020 година. Разследвал се и некачествен ремонт на съоръжението, в следствие на което е възникнала авария, замърсила езерото и канала.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
РЕД И СПРАВЕДЛИВОСТ

РЕД И СПРАВЕДЛИВОСТ

01.06.2023 | 09:24

дойде ли му реда?! сега го сложете под тръбата с ла.йн.ата на варненския залив..... чакам онзи пазарджишкия таркат.Попов ...и оня Мараджиев ...тотев абе има какво да правят тези спали до днес прокурори...

Отговори
1 0
Нека да е ясно

Нека да е ясно

31.05.2023 | 21:54

У нас, нашите местни дерибеи /наричани още кметове/ не са виновни за нищо. За тях има един девиз - колективна /без/отговорност. Те са шефове, когато се разпределят облагите /комисионните/. А иначе - ни чул, ни видял. И мамин Тотю е тъй, и Зико... и всички /не са само гробарите/.

Отговори
2 2
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

31.05.2023 | 21:48

корупция и сигурно ще заметът в с ичко

Отговори
1 0
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

31.05.2023 | 21:47

крайно време е

Отговори
1 0

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?