46

Вижте протокола, който подписахме със Северна Македония

Текста на протокола, подписан днес в София между външните министри на България и Северна Македония Теодора Генчовска и Буяр Османи разпространиха от Министерството на външните работи. 

Протоколът бе подписан след проведеното днес второ заседание на Съвместната междуправителствена комисия по чл. 12 от Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между двете страни.

Документът съдържа 30 страници. 

След като се прави преглед на постигнатото през последните години, двете страни се ангажират да изпълняват занапред редица мерки и дейности.

Те се отнасят до: пътя на Северна Македония към ЕС и ангажиментите на България; говора на омразата и в двете държави; правата на българските граждани в Северна Македония; сътрудничеството в областта на образованието и науката, копия на всички методически указания, учебници, учебни помагала и други релевантни учебни материали в образователната програма на двете държави; реабилитацията на жертвите на репресии на комунистически период; историята и съвместните чествания.

Пълния текст на документа можете да видите ТУК

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Българин

Българин

19.07.2022 | 09:04

Каквото и да подпишат,искаме си историята,НАШАТА,не тяхната измислената.И нашите българи да са си българи там.И жп линия да пуснат,и самолетна,и пощи,и каквото и да е,искаме да престанат с измишльотините им за произход и присвояване на наши герои.Да престанат да посягат на националната ни история и да лъжат децата си.

Отговори
0 0
Ванчо Михайлов

Ванчо Михайлов

18.07.2022 | 09:25

Поне след натиск публикуваха оригиналния текст от 30 страници !Всеки да си прави изводите

Отговори
3 1
222

222

18.07.2022 | 12:08

какво очаквате от евроатлантическите слуги герб, дпс, пп и дб, тайно подкрепени от нинова и сие

Отговори
2 2
комунист

комунист

18.07.2022 | 08:55

Целия протокол е едно бля бля бля.Както вече писах нито едно конкретно задължение за Република Северна Македония а винаги задълженията са за двете страни т.е. дават възможност за тълкуване. Пак сме прецаканите.Проблема с македонците е ,че те не поемат ангажименти които да изпълнят.

Отговори
5 1

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?