46

Вето над вайбър: Голяма промяна за много учители, мрежата завря

В някои училища забраната важи даже още от миналата година, споделят родители в социалните мрежи.

Учители получават заповеди да не участват във Вайбър групите за комуникация с родителите, стана ясно от публикация и коментарите към нея във Фейсбук.

„Здравейте, искам да си сверя часовника по един казус от днес. Преди малко в групата на класа по Вайбър класната заяви, че от днес има спусната заповед в училище учителят няма право да участват в групата с родителите по Вайбър и веднага напусна. След нея напусна и Г-та по занималня. Искам да попитам тази заповед само за нашето училище ли важи или е спуснато от МОН?”, гласи постът от събота на участник в една от групите за образование във Фейсбук. 

От стотиците коментари под нeго става ясно, че такава забрана е спусната и в други училища, а в някои школа ограничението е наложено още миналата година, като се разчита на комуникацията през електронния дневник. Според някои от коментиращите ветото за Вайбър не идвало от просветното министерство, а от самите директори, пише Телеграф.

„На 20.09 имахме родителска и тогава ни го съобщиха и на нас. Съответно излязоха госпожите от Вайбър групата. Сега се пише информация на един родител, а той препраща. Трябвало всичко да е написано в школо”, разяснява мерките в училището на детето й друга дама.

В дискусията, в която активно се включват и преподаватели, мненията за въвеждане на забраната са на двата полюса.   

„На учителското съвещание в София на 29-ти септември бе казано устно, че ние, учителите, трябва да се откажем от вайбър групите и цялата кореспонденция с родителите да минава през електронния дневник, за да може всяко нещо да се документира”, уточнява учителка. Тя самата запазила вайбър групата, където можела да обсъжда с родителите различни въпроси, а в Школо записвала това, което трябвало да се документира официално. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Учикова

Учикова

09.10.2023 | 16:04

Учителките по цял ден са в социалните мрежи-такава скука ги е налегнала. И за това нищоправене регулярно им повишават заплатите. Резултат нула , децата потенциално неграмотни.

Отговори
12 13
Една

Една

09.10.2023 | 22:19

Елате само един ден с мен на работа в предучилищна малцинствена група с 6 годишни и регулярно посещение на махалите да ги събирам (сама).... и пак ще си говорим за скуката и бездействието.

Отговори
8 2
Джобс.бг

Джобс.бг

09.10.2023 | 14:15

някои скапани фирмички искат да имаш Вайбър и там да ти правят интервю за работа!

Отговори
11 1

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?