3906

Велик е нашият войник: Мъже от ВВС спасиха от удавяне майка и дете ВИДЕО

Военнослужещи от Военновъздушните сили (ВВС) спасиха от удавяне дете и майка. Това съобщават от ВВС на своята официална страница във "Фейсбук".

Инцидентът, завършил с благополучен край, е станал в центъра на Долна Митрополия в сряда (31 май).

Дете пропаднало в стара канализационна шахта. Майка му се опитала да го извади и също пропаднала в шахтата. Минути по-късно военнослужещите ефр. Данаил Петров и редник Веселин Вълчев се оказали в близост до мястото и чули викове за помощ от очевидци на инцидента. Двамата военнослужещи веднага се отзовали и предприели действия за спасяване на детето, което едва се държало на повърхността на водата, посочиха от ВВС.

В сложната ситуация военнослужещите съумяли да действат максимално бързо и успели да спасят детето. Едва след като го извадили, те видели, че от водата се подават ръцете на неговата майка, която го държала под водата. С големи усилия военнослужещите успели да извадят от шахтата и жената.

Пострадалите са откарани за преглед в Плевен.

Ефрейтор Данаил Петров и редник Веселин Вълчев са военнослужещи от военно формирование 32040 – Крумово. В момента са специализанти в 12-та авиационна база и се обучават в курс за придобиване на военна квалификация „Младши сержант – първи модул“, пише dariknews.bg.

"Командирът на 12-та авиационна база ги поздрави за мъжеството, предприетите бързи и адекватни действия. Благодарение на тяхната решителност и непоколебимост в тази критична ситуация, този нещастен инцидент завърши с добър край и два човешки живота бяха спасени", посочиха още от ВВС.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

02.06.2023 | 00:53

П о к л о н Истински Х о р а

Отговори
4 0
А такааа

А такааа

01.06.2023 | 22:12

Военната пропаганда започна, деца. Следваща стъпка Украйна, послушници. Ще умрете на чужда земя, за нищо...

Отговори
1 7

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?