Велчев: Юркат ни като пожарникари

Има ред в прокуратурата независимо от това, че очакванията към нас са като към пожарна команда, която непрекъснато да обслужва скандали. Това заяви главният прокурор Борис Велчев преди заседанието на Висшия съдебен съвет. По думите на Велчев натискът върху обвинението продължава дълги години. Създава се усещането, че в България единствената институция е прокуратурата и всички проблеми трябва да се отнасят към нея, заяви още Велчев. По думите му все още се установява дали изчезналите доклади от ДАНС са 9 или 10. Проверяват се дали действително те не са налични или не са поставени погрешно някъде, обясни Велчев.

Велчев посочи, че са необходими десетина дни, за да се разбере какво се случва. Не е нормално да изчезват доклади на ДАНС, категоричен бе главният прокурор. Той попита и защо още се разнасят доклади на хартиен носител. Защо не ги разнасяме на диск, който да има парола?, запита Велчев. Необходими са мерки за защита на класифицираната информация. Докато няма такива мерки, обществото непрекъснато ще става свидетел на изтичането на класифицирана информация, посочи още главният прокурор.

На въпрос за депутатския имунитет на Сергей Станишев, Велчев заяви, че ако има данни и наблюдаващият прокурор прецени, той няма да се поколебае да поиска и имунитета му. Велчев обаче подчерта, че на прокуратурата срокове и ултиматуми не могат да се поставят.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
fen

fen

29.10.2009 | 22:18

koy ste ni pasi ot pasa4ite!

Отговори
0 0

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?