46

Вдигат със 150 лв. заплатите в градския транспорт в София

От 1 март се увеличават със 150 лв. заплатите в Столичния градски транспорт, от 1 септември се очаква още едно увеличение - със 150 лв". Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова след среща на ръководството на СО със синдикатите, предаде БГНЕС.

Служителите на градския транспорт в София са готови на ефективна едночасова стачка в сутрешен пиков час, ако заплатите им не бъдат увеличени с 30%. Това стана ясно по време на протест пред Столичната община, където местна администрация, транспортни синдикати и дружествата на публичния транспорт в София провеждат среща във връзка с поисканите от работещите в градския транспорт на 24 януари подобрения на условията на труд в системата, между които увеличение на месечните възнаграждения.

"Искането ни е едно – 30 % увеличение на заплатата, защото в момента инфлацията е сигурно вече толкова и за нашия труд, който полагаме, това са нищожни пари. Те тука идея нямат за какво става въпрос - да работим по 6,7,8 дни. Ако кажат по-малко пари от 30%, ние сме готови да затворим улиците на София и да няма градски транспорт с едночасова ефективна стачка между 7 и 8 часа сутринта и ще го правим, докато не ни удовлетворят исканията, защото това е вече подигравка с нашия труд. Нека, хората от които зависи това, само един ден да се качат да работят при нас, но те няма да издържат", заявиха стачкуващи.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?