2374

Върнаха Паун Илчев на поста председател на Института по метрология

Председателят на Българския института по метрология (БИМ) е сменен по време на  демонстрацията за сигурността на машините за гласуване на предстоящите парламентарни избори на 2 октомври.  

Досегашният председател Снежана Спасова е била освободенa по средата на удостоверяване на устройствата за машинно гласуване, която се проведе на 15 септември, съобщи Нова телевизия. Тя оглави Института по метрология по времето на третото правителство на Бойко Борисов през март 2021 г.

На нейно място е назначен предшественикът ѝ на поста Паун Илчев. Това е станало с решение на Министерския съвет.

Българският институт по метрология (БИМ) е специализиран орган, второстепенен разпоредител към Министерството на икономиката. Председателят и заместник-председателят на БИМ се определят с решение на Министерския съвет и се назначават от министър-председателя.

В дневния ред на правителството на заседанието на 15 септември и в обявените решения не е посочено официално за смяната на ръководството на БИМ.

Паун Илчев беше назначен за председател на БИМ през 2015 г. по предложение на тогавашния министър на икономиката Божидар Лукарски. Той остана на поста до март 2021 г., след което беше назначен за изпълнителен директор на Държавната петролна компания, която на практика не работи, но вече повече от година около 20-тина души взимат високи заплати.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?