2374

Върнаха към живот 4-годишно дете, удавило се в басейн на морето

Лекари реаниматори в Бургас върнаха към живот 4-годишно момиченце, което се дави в басейна на един от комплексите по Черноморието, съобщи bTV.

Момиченцето е извадено от басейна без дишане и със спряло сърце. По време на реанимацията на място, сърцето му тръгва и спира няколко пъти, в болницата е прието в кома.

С помощта на лекарите е стабилизирано и спасено. А лекарите алармират, че инцидентите в басейни зачестяват.

В един от хотелските комплекси има 11 басейна. Ако досега не се е стигнало до инцидент, то е благодарение на спасителите, тъй като често родителите оставят децата без надзор.

"Само дете, няма родители покрай него, ескортираме го до рецепция и след 18 минути по часовник те се сещат, че има дете с тях и го търсят. Не могат да плуват децата. Все пак това са деца, не можем да ги оставим и да разчитаме на един пояс", обясни спасителят Момчил Маринов.

"И в басейна, и около басейна, както виждате, настилките като са мокри, обикновено винаги се хлъзга, много е опасно. Не трябва да се бяга, да се бутат, да тичат. Също и в басейна не трябва да се борят, да се гмуркат", допълни управителят на съоръжението Георги Йорданов.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
И да не забравяме

И да не забравяме

17.08.2022 | 08:18

Най-вече безхаберието и безотговорността на родителите.Това дете му се случи това на ръба на живота именно от лекомислието им.

Отговори
4 0
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

17.08.2022 | 08:09

ПОКЛОН на СПАСИТЕЛИТЕ и ЛЕКАРИТЕ

Отговори
5 0

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?