4232

Ванга съветва: Тези 7 неща пазят дома и човека от големи беди

Ванга вярвала, че иконата сама привлича душата, която искрено иска да й се кланя

Съветът на българската пророчица бил да не се прави толкова предварително обмислен избор, колкото да се види на коя икона душата ще се спре първосигнално и точно тази трябва да се отнесе у дома, пише Телеграф.

Ванга казвала:

„Отиди в църковния магазин и избери икона, която да стане твой помощник в живота. Може предварително да обмислиш какво да избереш, но най-добре е да погледнеш на иконите и да избереш тази, която предизвиква най-силно вълнение в душата ти. Защото иконата знае най-добре с коя душа да се свърже, за да й бъде помощ и спасение“.

По думите на пророчицата такава икона ще стане верен помощник в трудните ситуации, може да ни утеши в скръбта, да ни бъде упование и радост в най-трудните моменти. Най-главното е да се вярва искрено. Общуването с иконата е интимно дело на всеки. Към нея трябва човек да се обръща искрено, без заобикалки. Иконата не трябва да се използва за утоляване на своите нужди и користни цели, защото тя е символ на вярата ни и на връзката ни с Бога, когато сме най-силно уязвими, съветвала пророчицата от Рупите.

Ванга е вярвала, че седем на пръв поглед съвсем обикновени неща защитават човек и пазят дома му. Иконата е едно от тях. Друго е медът. Като близка до природните сили и народните вярвания, баба Ванга е използвала хилядолетните познания на населението по Македонския край, за да определи кои неща са подходящи за всеки дом. Казвала е, че медът в къщата е успехът на този дом. „Пчелите правят мед и се хранят с мед, а духовете на меда правят добри дела и обичат сладко. Трябва да ги нагостиш с мед, за да работят за твоя берекет и за щастието на дома“, говорила е Ванга.

Тя е знаела, че медът е не само вкусно лакомство с полезни качества, което от хилядолетия се използва по нашите земи за лечение на различни заболявания и за укрепване на силата и имунната система, но е и мощен духовен символ. От древни времена се използва в различни магии и ритуали, с които да се умилостивят духовете на дома, за да пазят жилището от злини.

Солта има също силни магични свойства. Не случайно гостоприемството на народа ни от прастари времена е с хляб, мед и сол. Солта пречи на злото и поканва доброто.

Друго, надарено с мощни защитни свойства нещо, е чесънът. Ванга често е призовавала той да се използва като муска, талисман, пазещ от зли сили и уроки. Към чесъна Ванга е прибавяла и лука, като често е казвала, че те са едно растение. Чесънът е способен да защити къщата и човека, лукът взима отрицателната енергия и я премахва. Чесънът е мощно магическо средство, дар ни от земята, твърдяла е пророчицата.

Ванга е вярвала, че ябълките са плодовете на късмета и подредеността. Нашите предци са ги наричали плодове на успеха и късмета. Вярвали са, че могат да донесат хармония в къщата и защитават от зли сили, от уроки и от завистта на другите.

Казвала е: „Искаш ли в дома ти да има щастие и благоденствие, то гледай в кухнята винаги да има една ябълка, която да стои там и да бъде за благото на всички от дома. Тази ябълка никой не трябва да я пипа, нека да си стои и да радва взора, но да не бъде пипана, за да не узнаеш скръбта“.

Черният камък също е бил препоръчван от Ванга като мощно средство на бялата магия, който ни пази от зло. Той освен че има предпазваща сила, ни помага да спим добре. „За да бъде добър сънят, ти трябва да си намериш помощник, който да те пази, когато заспиш. Тук на помощ идва черен камък, най-незабележим, какъвто и ще да бъде, но да не е лъскав“. Черният камък не ни навлича неприятности, а ни помага да се избавим от лошите сънища и да нямаме проблеми със съня.

Свещите са първичният символ на светлината и доброто, на победата срещу мрака, вярвала е Ванга и е съветвала във всеки дом да има такива. Свещите от незапомнени времена се използват за пречистване и защита от зли сили. Пророчицата е смятала, че запалената свещ поддържа силата на дома и му носи добра енергия. Но тя е предупреждавала: „Със свещи трябва да се борави много внимателно, защото те могат да донесат както добро, така и да са пътят на злото към дома. Могат да навредят и не трябва да се злоупотребява с тях“. Допълвала е, че свещите трябва да са църковни и от восък, а не купени от пазара. Тези свещи помагат на хората да пазят вярата и да гонят злото, вярвала българската пророчица.

Ванга е вярвала, че тези най-обикновени седем неща обладават особени свойства и ни помагат да запазим здравето си, да защитим дома си и да привлечем благополучието.

Имало е и други предмети, които пророчицата е съветвала да бъдат в къщите на хората, но тези седем са основните, цитира novini.bg.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
хахо

хахо

19.12.2023 | 12:25

Да! Но когато вярваш единствено в Користните си цели! Колко струва една икона? И къде е вярата в нея? Изглежда нашите Управляващи правят само това! А ние трябва да сме смирени Овце и да се Уповаваме на Бога! - Тоя дето клати Дърветата!

Отговори
0 0
rtrete

rtrete

19.12.2023 | 01:25

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:=----- https://da.gd/xlbio

Отговори
1 4

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?