1553

Валерия Велева: Слави поиска две министерства и отлагане на еврото

Смекчаване на позицията спрямо Украйна било друго условие на ИТН да подкрепи първи мандат

Слави Трифонов е поискал финансово и регионално министерство, отлагане на еврото с две години и промяна при референдумите. Това заяви известната журналистка Валерия Велева в ефира на Нова нюз, като се позова на свой източник от преговорите за кабинет.

Тя не посочи дали той е от ГЕРБ, или от ДПС, което е напълно в тон с журналистическата етика. Според Велева точно ламтежите на Слави за власт са накарали Бойко Борисов да отсече, че правителство ще има само с първия мандат, било то и на малцинството. ИТН поиска да прави "експертен" кабинет с третия. 

Подобни слухове се носят в парламента отдавна, както "Марица" написа. Тогава депутати цитираха въпросните две министерства плюс председател на Народното събрание за депутат на ИТН, поискани от хората на Слави Трифонов.

По-късно Велева прочете съобщения от телефона си. В тях твърдеше, че Слави още е поискал промяна на позицията на България спрямо Украйна в посока смекчаване. Тоест, в тон с позициите на президента Радев.

Според журналистката всичките тези пазарлъци са протекли по време на обсъждане срещу какво ИТН ще подкрепи правителство на ГЕРБ с първи мандат.

 

 

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?