4232

Важно от НАП! Остават два дни за деклариране на доходите

Това са понеделник - 29 и 30 април

Само два работни дни остават до крайния срок за деклариране на данъка по годишните данъчни декларации за облагане на доходите на физическите лица, получени през 2023 година.

Това са понеделник - 29 и 30 април. От НАП напомнят, че декларирането на доходи по електронен път чрез услугата "предварително попълнена данъчна декларация" е най-лесният и бърз начин.

Електронната услуга за подаване на годишна данъчна декларация е достъпна с персонален идентификационен код (ПИК) или с квалифициран електронен подпис (КЕП) в е-Портала на приходната агенция. Лицата, които не разполагат с ПИК, могат да го получат за минути и безплатно във всеки един офис на НАП.

Напомнянията са насочени към лицата, за които има данни, че през 2023 година са получили хонорари, земеделски субсидии, суми от наеми, наложени платежи от продажби в интернет и други. Данъците се плащат в срок до 30 април, като това може да стане и онлайн.

При неподаване на декларация или наплащане на дължимият гражданите подлежат на санкции и стават нередовни платци, пише dariknews.bg.

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?