3906

Важна новина от НАП за всеки българин

Изтича срокът, в който физическите лица могат да ползват отстъпката от 5% при плащане на данъка по годишната си данъчна декларация

Остават четири дни, в които физическите лица могат да ползват отстъпката от 5% при плащане на данъка по годишната си данъчна декларация. Това съобщиха от Националната агенция за приходите (НАП).

За да се възползват от нея, гражданите трябва да подадат декларацията си по електронен път и да платят до 1 април данъка за довнасяне, намален с отстъпката, която е не повече от 500 лева, както и да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения, напомнят от НАП. 

Плащането, за което не се дължат такси, се извършва най-лесно и бързо чрез т.нар. „виртуален ПОС“ (е-услугата за плащане) в Портала за електронни услуги на НАП, достъпни с персонален идентификационен код (ПИК) или квалифициран електронен подпис (КЕП). 

Потребителите, които имат ПИК или КЕП, могат да се възползват от предлаганите възможности в Портала за електронни услуги на НАП, като подадат годишните си декларации и платят задълженията си онлайн. Освен през е-портала, данъкоплатците могат да платят с карта, без да дължат такси, и през физическите ПОС терминали в офисите на приходната агенция. 

Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета клиентите могат да получат от сайта на НАП или на телефони: 0700 18 700 или 02/9859 6801, на цена, съгласно тарифата на съответния оператор.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
3 коментара
Гошо

Гошо

30.03.2024 | 20:42

Плащайте си данъците за да храните продажните политици и партии в парламента,бе хора....!

Отговори
4 4
Българите гледат със завист към Гърция и цъкат с език

Българите гледат със завист към Гърция и цъкат с език

30.03.2024 | 15:28

https://blitz.bg/ikonomika/blgarite-gledat-ss-zavist-km-grtsiya-i-tskat-s-ezik_news1009966.html

Отговори
4 3
Илия

Илия

29.03.2024 | 21:57

Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контрoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:+---- https://e.vg/alman

Отговори
2 5

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?