В Ракитово Емилия Еленкова фаворит за стола на баща си

Още седмица община Ракитово няма да има избран кмет. Големият спор ще бъде решен на 31 октомври, когато името на новия градоначалник ще стане ясно след балотаж. На втори тур отиват двамата кандидати, издигнати като независими - Емилия Еленкова и Валентин Хаджимосков. Дамата е с едни гърди напред като събра в събота 1498 гласа. Еленкова е дъщеря на предишния ракитовски кмет Ангел Говедарски. Именно кончината на баща й доведе до нови избори в родопската община.

Вторият в надпреварата Валентин Хаджимосков диша във врата на Еленкова с 1472 гласа. Соченият предварително за фаворит Красимир Вандев, издигнат от ГЕРБ, остана извън борда с 1459 гласа.

Далеч зад тях е представителят на ДРОМ Ангел Кожухаров със 794 гласа. На пето място е кандидатът на "Ред законност и справедливост" Костадин Холянов с 546 гласа. Последен в списъка е атакаджията Стефан Георгиев със 126 гласа.

От общинската избирателна комисия съобщиха, че на избори са излезли 6071 жители на трите селища в общината Ракитово, Костандово и Дорково. Общият брой на имащите право да гласуват е бил 12 340 като правото си на глас са упражнили 47% от избирателите. Според политиците в Ракитово резултатите от втория тур са непредсказуеми, а битката ще бъде решена най-вече от избирателите на Вандов, за които не е ясно кого от двамата кандидати ще подкрепят.

От Общинската избирателна комисия в Ракитово съобщават, че изборният ден е протекъл спокойно. Мирът е бил нарушен единствено от интервю на Еленкова в столичен всекидневник, излязло в деня на изборите. Според опонентите й този материал е непозволена агитация, но комисията преценила, че десетината броя от изданието, пуснати в свободна продажба, не могат да окажат съществено влияние на избирателите. От щабовете на някои от загубилите кандидати обаче не изключват възможността да оспорят изборния резултат именно заради интервюто на Еленкова в ежедневника.  

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
кукапетъл

кукапетъл

28.10.2009 | 17:58

ей селянчета прости в тази община ще станете гости и на мутри и мутреси ще задоволявате интереси

Отговори
0 0
sani

sani

26.10.2009 | 22:37

DA E 4ESTIT REZILA NA OB6TINA RAKITOVO!!!NA prostite hora taka im se pada!!!

Отговори
0 0

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?