2374

В очакване на зимата: Ще има ли сняг за Коледа?

Очаква се у нас тази година през декември средната месечна температура да бъде около нормата. В Северна България и по високите полета от 0 до 2 °C, в Горнотракийската низина – 2-3 °C, по Черноморието и в най-южните райони – 4-6 °C, а в планините е от -8 до -2 °C.

Най-ниските температури през декември у нас ще са между -10 и -5 °C, а най-високите - между 10 и 15 °C, заяви за БТА гл. ас. д-р Красимир Стоев - синоптик в НИМХ. По думите му през декември динамиката на атмосферните процеси над Балканския полуостров ще е повишена и времето у нас ще е с чести промени на температурите и на фазата на валежите.

През повечето дни от първото десетдневие над страната ще бъде облачно, на места в равнините и мъгливо. В периода 10-15 декември се очаква повишение на температурите. В дните около 20 декември отново ще застудее, като дъждът в Северна България и по високите полета ще премине в сняг. Около Бъдни вечер и Коледа вероятността за валежи ще спадне, очаква се и относително повишение на температурите. През последните дни на декември отново може да има валежи и ново понижение на температурите.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Klimbo70

Klimbo70

05.12.2022 | 08:25

Стига сте натрапвали тая Коледа! Ден като ден! Ние вкъщи не сме католици и празнуваме Нова година!

Отговори
0 1
Български офицер

Български офицер

05.12.2022 | 19:16

Мръсен комунист , първо тебе ще обесим ...!!!

Отговори
0 0

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?