4020

Уволниха директора на "Шейново" заради разменените бебета

На последното си заседание преди лятната ваканция Столичният общински съвет направи рокади в управлението на 6 общински болници. Това са Втора САГБАЛ "Шейново", Първа САГБАЛ "Св. София" (бившата Тина Киркова), МБАЛ "Княгиня Клементина", Първа, Втора и Четвърта градски болници.

С ръководния си пост се разделя д-р Румен Велев, който доби популярност покрай случая с разменените бебета от края на миналата година. През декември майката на едно от новородените информира, че номерът гривничката й не съвпада с тази на бебето, като съмнението беше потвърдено от ДНК тест. С намесата на адвокати по-късно двете бебета бяха върнати при истинските родители.

Като директор на болница "Шейново" д-р Румен Велев беше подложен на проверки от Министерството на здравеопазването и Столична община, които са установили административни нарушения, свързани с липса на контрол в дейността на лечебното заведение. В момента тече и финансова проверка. Срещу д-р Велев в Столична община има подадени и други сигнали за нарушения, един от които е от негови колеги в болницата.

Въз основа на констатиран нарушения на заседанието си вчера СОС взе решение да не избере досегашния директор за нов мандат на база Закона за публичните предприятия. До провеждането на нов конкурс на поста като титуляр ще застане бившият здравен министър д-р Таня Андреева. Тя е с дългогодишна кариера в лечебното заведение, а неофициална информация сочи, че за подадената си кандидатура е получила отлична оценка.

Рокадите в останалите общински болници не са свързани с медийно известна предистория. Така освен д-р Таня Андреева за временен директор на "Шейново", новите ръководители на останалите са проф. Цветомир Димитров - на Първа градска, доц. Стефан Узунов - на Втора градска, доц. Аркади Иванов - на Четвърта градска, д-р Борил Петров - на МБАЛ "Княгиня Клементина", и д-р Константин Маленов - на Първа САГБАЛ "Св. София".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
Принцип

Принцип

28.07.2023 | 20:05

Победите са общи, но грешките са персонални. Важно е все пак, че има наказан ! Като не може да въведе ред- друг ще го направи. А кой ще плати обезщетението на родителите - такова със сигурност ще има ?

Отговори
10 1
Би трябвало да има!

Би трябвало да има!

28.07.2023 | 23:57

Ама болницата била общинска и тинтири минтири. Какво като е общинска? Никой не може да си представи изживяването на родителите!!! Така че, тези от болницата да НЕ се изживяват като ощипани булки. Че и PR-ката им или юристката им (че вече не помня), една засукана такава чак на крими сериал го обръща: видиш ли, подмяната е станала ИЗВЪН болничното заведение!!! Да, ама не! Кой знае ОЩЕ колко бебета има сменени от немарливост! И не само в тази болница имам в предвид! Хич не са им малки заплатите за да си позволяват недоглеждане. На който му е в повече работата, да я смени. Ама родилка да си тръгне с чуждо бебе... Е, стресът и вътрешната борба е нечовешка! Лека полека България ще влезе в руслото на правова държава. Ето и случая Милен Цветков: при всичките напъни на убиеца за билков чай, билкова паста за зъби, съдът реши, че има умисъл, щом се приема алкохол и/или дрога и се шофира след това! Да му мислят следващите мераклии да шофират друсани, защото ВЕЧЕ има прецедент в съдебната практика по този въпрос!!! Отърсване няма да има! Милене, светило беше за заблудените души на българина, и отгоре продължаваш да осветяваш пътя ни! Поклон и мир на душата ти!

Отговори
16 1

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?