71

Устата скочи на Джон Малкович: Подиграва се с българите!

Известният рапър Устата публикува писмо във ФАКТИ, свързано с посещението у нас на световната звезда в театъра и киното Джон Малкович.

Ето част от скандалните думи на Иван Динев -Устата.

Вчера, 19.04.2024 г, попаднах на редица статии в официални български медии, че американският актьор Джон Малкович е провел кастинг в България за български актьори в пиесата, която той като режисьор ще постави в Народен татър „Иван Вазов“.

Дотук няма нищо лошо, дори напротив........но пиесата, която той планира да постави през месец Ноември е по творбата на Бърнард Шоу „Оръжията и човекът“, която съвсем открито се гаври с българите като нация и то по време на Сръбско-Българската война през 1885 година.

Бърнард Шоу е носител на Нобелова награда за литература но е „абсолютен невежа по география и история“ – това не са мои думи, а на самия него.

Нямам представа дали заради „шоуто“ в името си избира Българо-Сръбската война за действие на своята пиеса, но в нея въпреки непознаването на България и българите, което самият той никога не е крил, съвсем целенасочено се обижда българската нация от онова време с изтъкването на нелепи факти като това, че цял живот не се къпят, че в България има сериозна съпротива на сапуна, че домовете им са обзаведени безвкусно, че липсата им на хигиена ги прави варвари, че имат една единствена библиотека в цялата страна само с два рафта и няколко оръфани книги на нея.

С всички тези внушения в точно тази пиеса Шоу налага в световен мащаб представата за един мръсен и незаслужаващ уважение народ.

Тази пиеса не е превеждана на български език близо 130 години (първото и издание е през 2018та) и е забранявана многократно в световен мащаб. През 1903г е забранена във Виенския "Бургтеатър", а през 1921 година наши студенти освиркват "комедията" във Виена.

Където в последствие спектаклите са свалени от репертоара. Тогава Бърнард Шоу обвинява българите в липса на чувство за хумор и неспособност да се надсмиват над себе си. Разбира се не е прав, но мога да го оправдая, тъй като освен българския народ не е познавал и българската литература с творби като „Бай Ганьо“ и „Криворазбраната цивилизация“.

Проблемът с Бърнард Шоу тогава, а и с Джон Малкович днес, е че те се гаврят с една нация и нейните национални герои. Но най-големият проблем е за Директора на Народния Театър и за всички нас като българи – това ли трябва да аплодираме в салоните?

Замислете се чие име носи Народният Театър и какво е написал Иван Вазов по същото това време в „Новото гробище над Сливница“: "Българио, за тебе те умряха, една бе ти достойна зарад тях, и те за теб достойни, майко, бяха..." А достойна ли е според вас тази пиеса за Народния театър? Знаете ли каква война е това за България?

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
12 коментара
Асен

Асен

21.04.2024 | 03:57

А аз гледам коментарите и отново се обеждавам колко прост и мизерен народ са булшинството Българи. А Левски очаквал някой да му се притече на помощ. Очаквал някой негов сънародник да му е съратник. Вижте коментарите в защита на чуждите и ОТНОВО срещу нашите. Много е прав устата! Но Българина е свиреп пес вечно озъбен срещу свойте и надупен на чуждите. Американците и останалите народи си развяват коня в България както си искат, а краставото Българско куче им маха с опашка и дава корем да го чешат. Обърнаха ни на роби в собствената ни държава,а ние им се радваме. Преди защитавах сънародниците си и мн бих се обидил на думи като тези изписани от мен самия в по-горнтие редове, но в последните години осъзнах че повечето Блъгари наистина са зловреда семка. Подмазвачи, лицемери и безгръбначни подлоги. Предатели на свойтем, поклонници на чужди. Такъв народ не заслужава да живее. Истината е че ние Българите сме РОБИ в собствената си държава и за това е виновен народът и политиците. Това е един народ с робски манталитет. Това е народ без самочувствие вечно махащ с опашка на чуждите, търсещ удобрение от тях. Българите вечно са по корем чакащи западняците и руснаци да ги почешат по коремите. За това ако загубим България ние ще сме си виновни. Защото сме лишени от достойнство и самочувствие вечно ближещи чужди за*ници. Презирам Българите и официално се обявявам за чистокръвен Българин, а останалите Българи за нечистокръвни и поради това толкова жалки и презряни. Вие не сте достойни да носите името на България. Вие сте онова което Османците са наричали с първа буква Г и останалото еури!

Отговори
0 0
срамота!

срамота!

20.04.2024 | 20:33

От известно време в Сърбия се вихри антибългарска качпания , публикуват се карти в които Сърбия има за граници от изток Черно море.В македонския печат който изцяло под сръбски контрол българите са наречени татари , козоеби ,маймуни и пр.Малкович е сърбин по произход и е поканен он рублофили и сърбомани за да се излюе в лицатах ни.

Отговори
2 0
Я и този

Я и този

20.04.2024 | 19:33

Излезе от гробницата и нафталина да си отвори устата и да се изкаже по въпроса който не разбира . Чалгаро рапърче задръстено.

Отговори
2 3
Този

Този

20.04.2024 | 18:50

Устата кой беше , А ОНЗИ ДЕТО ПЯ С ЧАЛГАРКАТА СОФКА . ЗНАЧИ ПРОСТО СЪЩЕСТВО.

Отговори
2 4
Асен

Асен

21.04.2024 | 03:54

А аз гледам коментарите и отново се обеждавам колко прост и жалък народ са булшинството Българи. А Левски очаквал някой да му се притече на помощ. Очаквал някой негов сънародник да му е съратник. Вижте коментарите в защита на чуждите и ОТНОВО срещу нашите. Много е прав устата!Но Българина е свиреп пес вечно озъбен срещу свойте и надупен на чуждите. Американците и останалите народи си развяват коня в България както си искат, а краставото Българско куче им маха с опашка и дава корем да го чешат. Преди защитавах сънародниците си и мн бих се обидил на думи като тези изписани от мен самия в по-горнтие редове, но в последните години осъзнах че повечето Блъгари наистина са зловреда семка. Подмазвачи, лицемери и безгръбначни подлоги. Предатели на свойтем, поклонници на чужди. Такъв народ не заслужава да живее.Истината е че ние Българите сме РОБИ в собствената си държава и за това е виновен народът и политиците. Това е един народ с робски манталитет. Това е народ без самочувствие вечно махащ с опашка на чуждите, търсещ удобрение от тях. Българите вечно са по корем чакащи западняците и руснаци да ги почешат по коремите. За това ако загубим България ние ще сме си виновни. Защото сме помияри лишени от достойнство и самочувствие вечно ближещи чужди задници. Презирам Българите и официално се обявявам за чистокръвен Българин, а останалите Българи за нечистокръвни и поради това толкова жалки и презряни. Вие не сте достойни да носите името на България. Вие сте онова което Османците са наричали с първа буква Г и останалото еури!

Отговори
0 0
устата е обикновен рубладжия

устата е обикновен рубладжия

20.04.2024 | 17:52

от най-простите.

Отговори
4 4
Хм…

Хм…

20.04.2024 | 16:35

Джон Малкович е американец, което би трябвало да не го прави враг на българите, поради факта, че американците не знаят нищо за нас, но пък е от хърватски произход, а на Балканите всички се мразим взаимно. От друга страна англичаните по времето на Бърнард Шоу са нация велика, колониална империя изпълнена с презрение към целия останал свят. Нищо общо с днешното Обединено кралство с нелепата си кралска фамилия и разноцветно население. Най-малкото, което можем да направим, е да им теглим една майна и на Малкович, и на шоуто му, и на Шоу.

Отговори
12 1
Бърнард Шоу

Бърнард Шоу

20.04.2024 | 16:17

е абсолютно прав. Много точно описание на българите от онова време. Много малко се е променило от онова време. Вземете съпротивата към сапуна - качете се в автобус на градския транспорт и ще се уверите. Искам да напомня на Устата и коментиращите тук “патриоти” да “сключат мир” със сапуна.

Отговори
8 10
Жжггг

Жжггг

20.04.2024 | 15:58

Браво на Устата! Истински българин!

Отговори
12 4
Директорът на Народния театър да свали веднага постановката от сцена!

Директорът на Народния театър да свали веднага постановката от сцена!

20.04.2024 | 15:49

Това е антибългарско извращение и открита подигравка срещу целия ни народ!Къде му е акъла на тоя директор?!Или само касите и парите гледа?!

Отговори
12 5
родна стряха

родна стряха

20.04.2024 | 15:58

Доста истини казва пиесата, а този титан на културата Устата си е направо за фронта на безмислената война със Сърбия, може би трябва да се забрани и Бай Ганю на Алеко, той направо се подиграва с великите българи

Отговори
5 10
Прочети внимателно Бай Ганьо и До Чикаго и назад и ще видиш

Прочети внимателно Бай Ганьо и До Чикаго и назад и ще видиш

20.04.2024 | 18:33

Че Алеко се подиграва с всички, тъй като е аристократ от Свищов.

Отговори
2 1

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?