Уникално! Доброволци "отвориха" планината за хора с увреждания СНИМКИ

Хора с увреждания се докоснаха до красотите на природата и по-точно до недостъпни планини и райски водопад. 

Уникалната по рода си инициатива е осъществена днес с помощта на десетки доброволци и техните големи сърца. Разбира се, нищо хубаво не се случва без пловдивско участие. В благородното дело са се включили всеотдайните момчета от "Аварийно спасяване Пловдив". 

Инициативата се е провела на територията на община Костенец и дело на фондация "Ела и Ти" и проекта им „Приключение без граници – по реки и водопади”. Идеята му включва основно приключенско посещение на природни забележителности, недостъпни за хора с увреждания, чрез всъдеходи.

Точно този проект е спечелил подкрепата на Столична програма “Социални иновации” за 2021 г., в партньорство с „Планинско спасяване - област Пазарджик” ,„Пещерно спасяване” и “Аварийно спасяване Пловдив”. 

Целта е да направят достъпна планината и нейните красоти за всички – включително и за хората с увреждания. 

Фондацията е известна с по-различните си и нестандартни инициативи за хора с увреждания.

Придвижването на хората с увреждания до планинския рай е станало с всъдеходи и джип по пътеката от хижа Гургулица. Като помощен инвентар са използвани носили за придвижване на участниците.

Кметът на община Костенец Йордан Ангелов поздравил сърдечно  организаторите и участниците, като заявил, че винаги е отворен за подобен род инициативи.

Над 20 души с увреждания на всякаква възраст са изпитали незабравими емоции днес. Мисията е изпълнена успешно от над 40 доброволци. Така общата цел е била постигната, а именно да се достигне до Скаловитски водопад и там да се създадат единствени по рода си усещания и спомени. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?