49

Ужас над София! Самолет не успя да кацне заради силна турбуленция, приземи се в Букурещ

Заради бурен вятър и силна турбуленция, редовен полет на австрийките авиолинии от Виена - OS797, не успя да кацне в София в неделя вечер. По разписание, това трябваше да се случи в 18:00 часа.

След два неуспешни опита, ужасяващо клатушкане, куп негативни емоции и преживян ужас от пътниците, в крайна сметка се е наложило самолетът да бъде пренасочен към летище "Отопени" в Букурещ, където се е приземил в 18:53 часа местно време.

 
„Тръгнахме с 30 минути закъснение от летището във Виена. При приближаването на Летище София имаше много облаци и много тежка турбуленция", разказва пред bTV Ива Петкова, която е сред пасажерите на полета от австрийската столица.

"Закъсняхме с още половин час в опити да кацнем в София. Пренасочиха ни към Букурещ, където сме и в момента“, допълва Ива, която със сигурност ще трябва да почака до утре преди да се прибере у дома.

Друг пътник в самолета коментира, че всички аларми - звукови и светлинни са се включили при опитите на самолета да кацне:

"Беше като филм на ужасите, всички пищяха, а аз можех само да се кръстя и очаквахме да се случи най-лошото."

След успешното кацане в Букурещ и преживения ужас, част от пътниците са решили да слязат в румънската столица и оттам да тръгнат към България на свои разноски.

Първоначално пилотът е искал да върне всички във Виена, но въпреки неговото желание, е имало и такива, които са предпочели да слязат и да продължат към София който, както намери с личен и обществен транспорт.

Друга част обаче, сред които и Ива Петкова, ще се завърнат обратно със същия самолет във Виена по-късно тази вечер, където ще преспят на разноски на австрийските авиолинии и утре ще направят нов опит да кацнат в София.

„При всички случаи това ще стане в рамките на следващия ден, защото не се знае кога ще излетим от Букурещ, където сме в момента. Съобщиха, че ще се погрижат за хотелското настаняване и за пренасочването към София, надявам се още утре“, споделя Петкова докато чака да излети отново към Виена.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Черна точка за летище Пловдив

Черна точка за летище Пловдив

05.11.2023 | 23:22

Само на 130 км от летище София и да ни обслужва полети какъв срам пловдивчани

Отговори
7 0
Това говори лошо и за летище Пловдив което е само на 150 км от София и

Това говори лошо и за летище Пловдив което е само на 150 км от София и

05.11.2023 | 23:19

Каква държава живеем българите и в какъв град живеем пловдивчани с летище което да не обслужва полети

Отговори
5 0

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?