3906

Ужас! 9-месечно бебе е с тежки изгаряния след заливане с вряща вода

Изгарянията са засегнали 20 % от тялото на бебето

 

Майката е обяснила, че докато е преобувала по-голямото братче на бебето, то само се е заляло с тенджера с вряща на котлона вода

 

Бебе на 9 месеца и половина е в болница, след като, като по думи на родителите му, се е заляло с вряща вода.

Инцидентът е станал в петък - 21 юни в Благоевград. Детето веднага е транспортирано в Спешен център, откъдето са преценили да бъде незабавно изпратено в клиниката по изгаряния към ортопедията на "Пирогов", заради тежките изгаряния между първа и втора степен, които са засегнали двете ръце и тялото на детето, предава БНТ.

Изгарянията са засегнали 20 % от тялото на бебето. Майката на бебето е обяснила, че докато е преобувала по-голямото братче на бебето, то само се е заляло с тенджера с вряща на котлона вода. 

Според лекари няма опасност за живота на детето на този етап, но предстои дълго възстановяване При подобни случаи медиците съветват родителите веднага да свалят дрехите, които са поляти със вращата вода, за да се избегнат по-сериозни изгаряния.

Противно на всеобщоприетото, обхванатите участъци не бива да се мокрят със студена вода, за да не се инфектират. Веднага трябва да потърси спешна помощ.

От отдел "Закрила на детето" в Благоевград са запознати със случая и веднага са предприели проверка в дома на бебето. Ще се проведат разговори с родители и роднини, за да се изясни имало ли е родителска небрежност, която да е довела до инцидента.

Резултатите от проверката ще бъдат готови до дни. До сега не са постъпвали никакви сигнали за насилие или безотговорно поведение за семейството.

От Държавна агенция за закрила на детето се самосезира и е уведомила всички органи за закрила. Като ще бъде преценено какви мерки трябва да бъдат взети в конкретния случай, след като станат готови резултатите от проверките.

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?