4232

Ученик от ОУ “Княз Александър I“ с награда от Националния конкурс „Наследник съм на…“

Христиан Пламенов Цанев, ученик от 7“в“ клас на ОУ“Княз Александър I “-гр.Пловдив извоюва Първо място за област Пловдив в първа възрастова група в Националния ученически конкурс „Наследник съм на…“ с есето си „Георги Димитров-Комитата“. Конкурсът е част от националните чествания на 110 години от Балканските войни и се организира от Министерство на отбраната и Централно военно окръжие съвместно с Министерство на образованието и Съюза на ветераните от войните на България. Класирането на участниците на регионално ниво се извърши по области сред 133 есета. Високата оценка на Комисията Христиан Цанев заслужи с разказа си за своя над 80-годишен пра-пра-пра-дядо, включил се в Балканската война като доброволец.

Награждаването на регионално ниво се състоя на 13.03. 2024г., когато през 1913г. пада Одринската крепост. В тържествена обстановка висшите офицери при Военно окръжие I степен-Пловдив майор Светослав Драгневски, Началник на Сектор „Личен състав, набиране на кандидати и адаптация“, и г-н Атанас Урумов, Старши експерт в Сектор „Личен състав, набиране на кандидати и адаптация“, връчиха на Христиан Цанев Грамота от Заместник-министъра на отбраната, която е специално изработена във Военно-географския център в град Троян, и книгата „За честта и славата на България. Българските бойни знамена“. Те разказаха за историческата победа на българските войници и пожелаха на учениците успехи и да уважават своята история.

Предстои награждаване на национално ниво на отличените сред всички класирани на първо място ученици от страната, което ще се проведе на 26 март 2024г. в Министерство на отбраната - датата, която от 1914г. в българския културно-исторически календар се чества в памет на воините, паднали край Одрин и в тракийските полета.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
Петко

Петко

16.03.2024 | 12:02

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим>--- https://e.vg/menn

Отговори
0 0
Поздравления за прекрасното представяне на детето!Така трябва да се па

Поздравления за прекрасното представяне на детето!Така трябва да се па

16.03.2024 | 08:20

Пази и съхранява българската история.Поздравления и на родителите,предали му историята на рода им.Съхранявайте българското и почитайте героите и во’йните ни!Успех и дерзай,момче!

Отговори
6 0

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?