Ученици: По-добре агресивен, отколкото смотан

Свидетели гледали как убиват 16-годишния Георги във Варна, боят организиран по нета

По-добре е да си груб и агресивен, отколкото смотан и незабележим. Това е мнението на ученици в Бургас според анкета, подготвена от детския психолог Росица Кръстьовска. За тийнейджърите е много важно да накараш другите да се съобразяват с теб. Агресивните деца се забелязват, с тях всички се съобразяват. Всички им обръщат внимание, защото се страхуват от тях. Незабележимите деца губят в дългосрочен план, защото обикновено са самотни, нямат приятели, живеят с негативна нагласа, показва изследването. Срещу поведението на агресивен ученик рядко може да се направи нещо, защото и родителите му проявяват при общуване агресия. Затова и училището няма власт да предприеме нещо срещу агресията, коментира детският психолог.

В Бургас почти всеки ден има случаи на бити ученици. Малка част от побоищата обаче влизат в криминалната хроника. Потресаваща статистика сочи, че 40% от непълнолетните престъпници у нас за период от 10 години свършват в затвора за възрастни като рецидивисти. 80 на сто от рецидивистите с 5 или повече присъди са извършили поне едно от престъпленията си, когато са били непълнолетни.

В понеделник при бой до смърт между ученици, уговорен в интернет, почина 16-годишният Георги Лъчезаров. В негов убиец се превърна Тодор Панайотов, който бил с година по-малък. Той бил кикбоксьор и нокаутирал с няколко удара опонента си. Георги се строполил на ръба на бордюра на уличния тротоар. Заместник -кметът по образование на община Варна Коста Базитов съобщи, че двама психолози са изпратени в Националната техническа гимназия заради трагичния инцидент. Директорът на професионалната Техническа гимназия, където са учили двете момчета - Ирма Дукова, заяви, че те не са били агресивни и не е имало никаква предварителна информация за конфликт между тях. Съучениците им твърдят, че побоят се е разиграл след предварителна уговорка в сайт, в който двамата младежи решили да разрешат свой конфликт чрез саморазправа. По време на зловещата сцена е имало и спрени автомобили, от които хора са наблюдавали боя между тийнейджърите.

 

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
3 коментара
mariqna

mariqna

24.04.2011 | 15:16

zapla6i 4e ako kaja i duma za tova 6te me zalee s kiselina a maika 6te q ubie

Отговори
0 0
mariqna

mariqna

24.04.2011 | 15:14

mujut koito me iznasili e ot gr nesebur kazvase dimitur ivanov karagiozov 85 nabor

Отговори
0 0
mariqna

mariqna

24.04.2011 | 15:10

koga spravedlivosta 6te vastarjestvyva bqh iznasilena

Отговори
0 0

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?