1553

Убиецът с поршето: Какъв българин си, че си се загрижил за чужденци

Ексклузивно пред NOVA: Oчевидците на катастрофата на Околовръстното край София - Биляна Борисова и Михаил Главчев, разказаха за случилото се в студиото на “На фокус”.

“Движихме се в обратна посока. След като подминахме мола видяхме “Порше Панамера” да лети с бясна скорост. Много бързо ни подмина. 2-3 секунди след това чухме страшен сблъсък. Видяхме дим и хвърчащи части. Обадихме се на 112”, разказа Биляна Борисова. Обръщат колата и отиват да помогнат на пострадалите.

“Шофьорът на ударената кола се опитваше да извади пасажерите отзад. Чуваше се, че жената диша тежко, а тялото на мъжа беше безжизнено”, разказа още Борисова.

Първо пристига екип на “Спешна помощ”, малко след това пристига и полицията. 

Шофьорът на луксозния автомобил е бил в “нетрезво състояние”. Така го определи Михаил Главчев. “Той беше около нас, говореше по телефона”, каза Главчев. ”Обзе ме гняв, когато той се обърна към мен с думите: “Какъв българин си ти, че си се загрижил за чужденци”, разказа още той. 

“Почувствахме се безпомощни, когато не успяхме да отворим вратата на обърнатия автомобил”, каза още Борисова.

По думите им шофьорът на луксозния автомобил се е държал нагло. “Това, което ми направи най-лошо впечатление е, че органите на МВР не намериха никакво основание да го задържат”, разказа Главчев, който е завършил академията на МВР.

На 39-годишният български гражданин, причинил катастрофата, вече има повдигнато обвинение за задържане до 72 часа.

Шофьорът на удареният автомобил “Форд”, разказал на очевидците, че карал с около 60км/час, а двамата френски граждани са били гости у нас. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Илия

Илия

25.09.2022 | 21:03

Само не разбирам защо не им казват имената на такива боклуци. От какво или от кого ги крият. И каква сме смотана държава - значи може да те спрат за проверка и да те тестват за алкохол и наркотици, а причинител на катастрофа ще може да откаже да го тестват.

Отговори
25 2
Йоан

Йоан

25.09.2022 | 20:19

Изгний в затвора, мършо!!!

Отговори
18 2
???

???

25.09.2022 | 19:19

Фен на пп батака, или по-вероятно иZZраждане?

Отговори
11 5
Всички Семерджиевци в затвора

Всички Семерджиевци в затвора

25.09.2022 | 19:17

Без изключение и без милост!

Отговори
26 1

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?