Убиецът от Жребичко се освести, затвориха го в следствието

Запрян Пърчев изнесъл покъщнината на чичо си, преди да го затрие

Убиецът от село Жребичко се върна от оня свят и веднага бе „настанен" в следствения арест. 26-годишният Запрян Пърчев е основният заподозрян като извършител на зверското убийство на чичо му - Николай Пърчев. Трагедията се разигра преди две седмици в дома на жертвата в Жребичко.

Запрян е наркозависим, разказаха жители на Брацигово, където той живее. Тъй като няма постоянна работа, се принуждавал да краде, за да си набави пари за поредната доза. Имал навика често да посещава дома на чичо си, който му бил основен „спонсор" за поредната доставка хероин. Запрян задигал каквото намери и го продавал за колкото му дадат клиентите. Припечеленото веднага влагал в наркотици. Така само в рамките на няколко дни чичо му се разделил с моторна резачка, цветен телевизор и други ценни вещи, които са били бързо продадени за смешни суми.

На 25 септември Запрян отново решил да претараши дома на чичо си, за да намери нещо за продан. Отишъл в Жребичко и нахлул в дома на Николай Пърчев. Последният му вдигнал скандал заради многобройните кражби. Кавгата прераснала в сбиване, което завършило фатално за 50-годишния мъж. Запрян грабнал малка брадвичка и буквално насякъл главата на своя близък, без да му трепне ръката. Когато осъзнал какво е направил, побягнал обратно към Брацигово.

Кметската наместничка на Жребичко Веска Петкова забелязала, че Николай Пърчев не се появява в продължение на няколко дни, и се обадила в полицията. Ченгетата заварили гледка, достойна за филм на Хичкок. Къщата на Николай миришела на гниещо тяло, а цялата стая, където се разиграла драмата, била оплескана в кръв. Когато разбрал, че полицаите са по следите му, Запрян решил да сложи край на живота си. Намерил дебело въже, спретнал си бесило и го нахлузил на врата си. Секунди след като се провиснал на въжето обаче, при него влезли полицаите и го върнали от оня свят. Наркотичната зависимост и неуспешният опит за самоубийство го докарали до безпомощно състояние и той бе настанен за лечение в интензивното отделение на пазарджишката болница, където бе под постоянен лекарски и полицейски контрол.

Запрян се свести преди дни и веднага бе приведен в следствения арест. От полицията обясниха, че вече са намерени част от вещите, които Запрян продал на различни хора от Брацигово и околните села.

ПЕРСПЕКТИВИ

Поне 10 години зад решетките очакват Запрян Пърчев, ако вината му бъде доказана в съдебната зала, коментираха пазарджишки юристи. По закон за умишлено убийство се полагат до 20 години в панделата, а в по-тежките случаи и до живот.  

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?