71

Трогателен жест: Кръщават улица на Милен Цветков

Общинските съветници в столицата решиха да кръстят улица на името на журналиста Милен Цветков. 

Отсечката е част от улица "549" в район "Подуяне". Разделена е на две части, които нямат нито географска, нито физическа връзка една с друга. Първата част се намира северно от бул. „Владимир Вазов“. Тя започва от бул. „Владимир Вазов”, непосредствено срещу стадион „Георги Аспарухов“, движи се успоредно на Перловска река, пресича ул. „Резбарска“ и завършва преди Малашевски гробища, предаде Нова тв. 

На 19 април се навършиха две години от смъртта на журналиста. Той загина, след като колата му беше пометена на червен светофар на столично кръстовище.

"Милен Цветков остави ярка следа в обществения живот на страната и града ни. Целият му професионален журналистически път е преминал в телевизии и радиа, които се намират на територията на София", се казва в доклада на вносителя Симеон Ставрев, вносител на предложението за преименуване на улица на името на журналиста.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
ХА СТИГА

ХА СТИГА

13.05.2022 | 08:54

ТО БИВА БИВА АМА ТОЛКОВА ПРОСТОТИЯ НЕ БИВА...

Отговори
1 0
ХА СТИГА

ХА СТИГА

13.05.2022 | 08:53

МНОГО ТЪПО ! ЧАК ТОЛКОВА ГОЛЕМИ ЗАСЛУГИ ЧЕ И УЛИЦА ДА КРЪСТЯТ СИ Е НАПРАВО НЕНОРМАЛНО! ПРЕСТАНЕТЕ ОСТАВЕТЕ ГО НА МИРА ТОЗИ МИЛЕН ЦВЕТКОВ! СЕГА РАЗВЕЙТЕ ТАМ И УКРАИНСКО ЗНАМЕ ОТ ДВАТА КРАЯ НА УЛИЦАТА.... И БАРЕЛЕФ НА ЗЕЛЕНСКИ СЛОЖЕТЕ..... ДАЖЕ УЛИЧНОТО ПЛАТНО ВАПЦАЙТЕ НА РАЙЕТА ЖИЛТО И СИНЬО....И ВСЕКИ ДЕН МИНАВАЙТЕ ОТ ТАМ И СИ ТЪРКАЙТЕ ГЪ.ЗОВ.ЕТЕ ОЯДЕНИ ПО АСФАЛТА... СРАМНО И ГАДНО Е ... ТЕЗИ ПРОСТАЦИ В СОФИЙСКА ОБЩИНА СА ТАМ САМО ЗА ДА СИ ЗАПЪЛВАТ ВРЕМЕТО..... ВСИЧКИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ ИМАТ ВИЛИ И ЧАСТНИ ДОМОВЕ И ТО НЕ ПО ЕДИН ДА СИ ВЕЯТ УКРАИНСКИ ЗНАМЕНА И ДА СИ СЛАГАТ ПОРТРЕТИ НА МИЛЕН ЦВЕТКОВ...НА ЛИЧНИТЕ СИ СГРАДИТЕ ...

Отговори
1 0

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?