46

Три версии за страшното меле с военен камион ВИДЕО

Продължава разследването на обстоятелствата около инцидента с тежкотоварен автомобил на въоръжените сили, който е превозвал мигранти. Вчера превозното средство катастрофира.
В следствие на удара загинаха двама души, които са чужди граждани, а други 11 бяха ранени и са в болница. Леко пострадали са и двама български военнослужещи, които са били в кабината на камиона. Те са на възраст 42 и 23 години.

Зам.-директорът на УМБАЛ Бургас Светослав Тодоров разкри подробности за състоянието на пострадалите пред NOVA.

Общо в камиона са пътували 35 мигранти. 17 души са били откарани в болницата в Бургас - 15 афганистански граждани и двамата военни. Състоянието на пострадалите е стабилно, уточни Тодоров.

„Един от ранените е с контузия на гръден кош, трима са с травми на гръбначния стълб, но няма опасност за животите им”, подчерта зам.-директорът на лечебното заведение, в което са настанени.

Отрицателен е резултатът от пробата за алкохол и наркотици на военнослужещия, шофирал превозното средство. Четирима от афганистанките граждани и двамата българи остават за лечение.

От военната прокуратура в Сливен обясниха, че теренът, по който се е в движел тежкотоварният автомобил, бил много лош. Преди катастрофата военнослужещите са хванали група от 35 мигранти, за които се предполага, че са афганистански граждани.

„В хода на разследването ще проверим всички версии за инцидента. А те са евентуално виновно поведения от страна на водача, техническа неизправност на автомобила и евентуално агресивно поведение от страна на задържаните афганистански граждани. Но предстоят разпити и огледи, които ще установят със сигурност причината за произшествието”. Това заяви военно-окръжният прокурор на Военна прокуратура - Сливен Христо Тинев.

Той уточни, че алкохолната проба на водача е отрицателна и няма установена употреба на наркотични вещества.


 
234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
лъжат и прикриват

лъжат и прикриват

06.04.2022 | 11:06

Всички лъжат и заблуждават по този случай. Не може военни да карат мигранти някъде по неизвестна причина! Първо казаха, че ги местели в друг лагер, а сега, че ги били заловили?! На военните не им е това работата! Има гранична полиция, има полиция има и охранителна полиция. Обяснението за самокатастрофиралия военен камион също е съшито с бели конци.

Отговори
0 0

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?