46

Трагедията с падналия хеликоптер: Говори министър Гвоздейков

Основната причина за инцидента с хеликоптера край Гърмен е почти нулевата видимост и загубата на ориентация от страна на пилота. Това каза зa БНР министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков. Към 7:30 часа е имало сериозна мъгла, добави той. 

Хеликоптерът от гражданската авиация, е пръскал срещу вредители. Той е излетял от село Гърмен в петък сутрин. Хеликоптерът и тялото на загиналия пилот бяха открити в петък в пропаст, дълбока около 50 метра, близо до село Гърмен.

По думите на Гвоздейков пилотът е предприел сериозен риск при излитането в тази ситуация и инцидентът е можел да бъде предотвратен. Цялата информация е насочена към това, че доста рисково излитане в такава обстановка е предприел пилотът, каза министърът. Той добави, че за да лети хеликоптер от този тип, са необходими добри метеорологични условия, каквото не е имало в петък сутрин.

Министър Гвоздейков коментира и изграждането на трети мост над река Дунав, за който на 20 септември правителствата на България и на Румъния подадоха формуляра за предпроектно проучване и кандидатстване за финансиране от Европейската комисия (ЕК). По думите на министъра около 1,4 млн. евро ще бъде сумата, която трябва да плати страната ни за трети мост на река Дунав.

Той заяви, че инициативата за строителството е от двете страни. Ние кандидатстваме за 50 % финансиране от ЕК, каза той.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Трагедия беше на Джулая

Трагедия беше на Джулая

24.09.2023 | 16:00

А не беше ли трагедия, когато пилот на същата фирма летя над главите на хората на Джулая?! Кога най-накрая ще й вземете лиценза или и тази фирма е от нашите?!

Отговори
6 1
Щял съм бил ...

Щял съм бил ...

24.09.2023 | 18:55

И каква е трагедията на Джулая ? Колко са жертвите ? Рискът не е довел до трагедия. Има разлика между риск и трагедия, нали?

Отговори
2 0
rtryrt

rtryrt

24.09.2023 | 15:03

Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри сексуалния ви живот многократно, прочетете го сами ----- https://marketl.ink/biocom

Отговори
1 2
Отново измиване на ръцете!

Отново измиване на ръцете!

24.09.2023 | 14:18

Пилота поел риска! А КОЙ Е РАЗРЕШИЛ ПОЛЕТА ? Историята с пилота от авиобаза Граф Игнатиев се повтаря! Няма виновни чантаджии! До кога ?

Отговори
4 0

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?