1553

Трагедия в Благоевград! Разследват смъртта на дете

Трагедия разтърси Благоевградско. 5-годишно дете издъхна тази нощ в Спешно приемно отделение на МБАЛ в областния център. Сигналът е получен в полицията малко след 2 часа.

Детето е от кочериновското село Стоб и постъпило в спешното отделение малко след полунощ. Роднини и болното дете посетили снощи спешен център в град Рила, където дежурният екип не обърнал достатъчно внимание. След около два часа след посещението в спешното в Рила здравословното състояние на детето се влошило и роднините решили да го транспортират до Спешно приемно отделение на МБАЛ Благоевград.

За съжаление около 2 часа след полунощ при пристигането при спешните медици детето вече било починало. Според лекарите в МБАЛ Благоевград детето е било мъртво, когато е докарано с линейката. В Спешно отделение е правен опит за интубиране и реанимация, но вече е било късно за подобни действия.

Полицията в Рила и Благоевград е вдигната на крак заради смъртта на детето. Информирана е прокуратурата! Разпитват се дежурният екип на Спешното в Рила и Благоевград. Най-вероятната версия е, че детето е починало в съня си от задушаване. През последните дни то е повръщало непрекъснато.

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?