49

Тя ли е следващият премиер? Ето как изглежда и за какво мечтае правнучката на Тодор Живков

На честването 80 г. от рождението на Людмила Живкова и 111 г. от Тодор Живков внучката Катерина Славкова обяви намерението си да се включи в партийния живот у нас, пише Hotarena.net.

"Мислила съм много върху това да стана политик, макар засега да не съм достатъчно подготвена. Със сигурност, след като завърша, ще уча в чужбина и после ще се върна в България, за да предам това, което знам и мога. Защо да не съм следващата жена премиер или президент?"

Жени Живкова с част от фамилията пристигна първа

Това сподели внучката на Людмила Живкова и правнучка на Тодор Живков - Катерина Славкова на честването 80 години от рождението на баба си и прадядо си в Правец.

Хора от цяла България дойдоха за честването

Събитието събра десетки хора от цялата страна в родния град на управлявалия 30 години министър-председател Тодор Живков - граждани на град Раковски, Асеновград, Пловдив и т.н. Всички те поднесоха венци пред паметника на Тато в центъра на града, а след това честването се пренесе в къщата-музей на държавника, където за първи път бяха изложени лични вещи на Людмила Живкова - нейни рокли, тетрадки, исторически документи, книги.

 

Жената на Тодор Славков - Силвия Пантева, разгледа музея с вещи на Людмила с дъщеря си

Стотици дойдоха с цветя в ръце

"Много са ми разказвали за баба ми Людмила, за прадядо ми Тодор Живков, както и за популярната фамилия на другия ми дядо - Иван Славков. Мислила съм си да продължа по техните стъпки и много ми се иска това да стане факт. Но първо трябва да завърша", сподели красивата Катерина, която тази година ще бъде в 10-и клас в Италианския лицей в Горна баня.

Димитър Иванов

"След като приключа с образованието си тук, може би ще уча в Холандия, а може и на друго място, като сестра ми Ралица (от първия брак на майка й Силвия), а след това ще се върна в България. Такива са ми плановете засега", споделя Славкова.

Високата девойка, която като малка бе действащ манекен в ревютата на леля си Жени Живкова, днес не иска да става нито дизайнер, нито фотограф.

"Минаха ми тези желания. Не ми е безразлична модата, дори имам в главата си роклята за бала, с която искам да се видя, но има време и за това. По-скоро професията, с която искам да се занимавам, не е свързана с творчество. Спряла съм се на фармацията. Това ме вълнува и смятам, че имам бъдеще и в нея", каза Катерина.

Колкото до голямата си прилика с баба й Людмила Живкова, Славкова е категорична, че с годините това става все по-видимо за нея и околните и е горда с този факт.

"Баба ми Людмила е направила толкова много за културата на България. Тя е била изключително дейна натура и човек, който работи с цялото си сърце за каузи. Мисля, че и по това много си приличаме", казва Кати.

Въпреки че родителите й са разделени - Тодор Славков живее отделно от майка й Силвия, Катерина не страда от този факт. "Баща ми в момента не дойде, защото е в чужбина, иначе и той мина през политиката. Беше лидер в партията "Напред, България". И той, и леля ми, и всички около мен имат афинитет към управление, затова и аз бих се пробвала, но трябва да имам и сериозна професия", мъдро заключва красивата тийнейджърка.

За личния си живот Кати не обича да говори, но то "няма и какво да кажа конкретно", по думите й. "Нямам гадже, но съм щастлива", заключва внучката на Людмила Живкова.

На събитието в Правец присъства почти цялата фамилия Живкови - Евгения Живкова, дъщеря на Людмила и внучка на Тодор Живков, кандидатът за депутат от БСП Иван Ченчев, кметът на Правец Румен Гунински, Джордж Райнов, журналистът Димитър Иванов, Светлана Шаренкова и много други приятели и познати на фамилията.

Людмила Живкова не е забравена

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
8 коментара
да попитам

да попитам

10.09.2022 | 14:08

Може ли да си направя едно паметниче,мАничко,на чичко Адолф?циганина от правец е същия като него,значи мога!

Отговори
1 2
Мечо

Мечо

10.09.2022 | 10:49

Леко на траверс ми мяса

Отговори
4 1
той е

той е

09.09.2022 | 19:53

Демокрация бе, фашистки соросоядник, който се реши и го изберат - той/тя е!

Отговори
5 4
Западняк

Западняк

09.09.2022 | 19:01

Затова тази държава никога няма да прокопса! Хора които пътуват стотици километри да положат венци на един умрял сволоч-деспот са олицетворение на тъпотията на българския роб. Те обичат камшик да ги държи покорни.

Отговори
5 8
Да, бе!

Да, бе!

09.09.2022 | 19:31

Смотаняк, хората пътуват, а не като теб да седят в една опърдяна стая!

Отговори
11 3
Западняк

Западняк

09.09.2022 | 23:17

Това не са хора. Това са овце. И ти си една от тях. Пътувайте си, изроди!

Отговори
2 6
Deutsch

Deutsch

09.09.2022 | 18:29

То всички отрочета на червени в България се раждат с "афинитет за политиката". Затова 33 години боксуваме на едно място.

Отговори
11 7
терор

терор

09.09.2022 | 18:08

червеногъза наследничка!

Отговори
7 6

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?