3906

Той е вменяем и прободе с нож майка си 67 пъти: Синът на бургаската учителка, задържан за убийството ѝ ще търпи наказание ВИДЕО

Учителката Рада Гешева беше открита мъртва в дома си през януари тази година

 

В съдебната зала той няколко пъти е повторил „300 000 обезщетение”

 

Синът на учителката Рада Гешева - Георги Генджов, задържан за убийството ѝ, е вменяем, може да носи наказателна отговорност и да търпи наказание. Това каза пред журналисти наблюдаващият делото прокурор Ангел Георгиев, позовавайки се на изготвената експертиза, съобщава кореспондентът на БТА в Бургас Галя Тенева.

Той уточни, че и по време на убийството задържаният е бил вменяем. Днес в Окръжния съд започна разпоредително заседание по делото срещу Генджов, обвинен за убийството на майка си. Обвиняемият беше доведен с белезници в съдебната зала, като вътре той говореше несвързано и няколко пъти повтори „300 000 обезщетение”.

„В ареста поведението му е напълно нормално и адекватно, нямам представа защо е такова сега”, посочи прокурорът и заяви, че събраните доказателства безспорно сочат, че той е автор на престъплението.

Учителката Рада Гешева беше открита мъртва в дома си през януари тази година. В тялото ѝ имало десетки пробождания с нож, а синът ѝ - Георги Генджов, сам съобщил в полицията и направил самопризнания за деянието. По-късно стана ясно, че ударите с нож били 67, от които 62 прободно-порезни и 5 порезни. 

Защитникът на задържания, адвокат Ваня Радиева, посочи пред журналисти, че той имал дългогодишен конфликт с майка си, която е искала да го лекува в психиатрична клиника. Между тях често имало скандали, тъй като 25-годишният мъж отказвал да пие лекарствата си, предписани му от лекар.

По делото са назначени девет вещи лица, призовани са петима свидетели, сред които бабата на Георги Генджов и неговият баща. Генджов е с обвинение за убийство, извършено по особено жесток начин. През годините родителите му са подавали няколко сигнала за домашно насилие, но впоследствие те били оттегляни.

За убийството Генджов е подведен под наказателна отговорност по чл. 116 от Наказателния кодекс. Наказанието, което може да му бъде наложено, е 10 до 20 години „лишаване от свобода”, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Първото заседание по делото е насрочено за август.

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?