4232

Тотален ужас по жп гарите! Пътници беснеят: Чакахме с часове!

Закъсненията стигаха до 90 минути

 

Хаос в железопътния ни транспорт. Снощи влакове закъсняваха с повече от час и половина. Пътници са били блокирани на междинни гари повече от 3 часа. Причината за забавянето според БДЖ е, че токът е спрял.

Закъсненията стигаха до 90 минути. Сред разочарованите пътници е и Християн. Влакът, който чака от Бургас отново се бави, а той отново не е изненадан.

„С половин час – редовна практика. Това просто е невъзможно. Ами не е нормално, понеже много хора пътуват с влак. Наложи ми се наскоро и на мен, имаше също толкова голямо закъснение. Просто не е нормално в XXI век да е толкова неразвит ЖП транспорта“, добави той.

bTV се опита да получи информация от ръководителя на смяната защо влаковете закъсняват, но него го нямаше.

„Два часа ги чакам. Принципно трябваше да са пристигнали тук 21:00 часа, а сега колко е часът - сега е 23:40 ч. Това не е нормално в страната на ЖП-то. Блокирани са, да, и никой не ти дава обяснение. От влак на влак се преместват, това нормално ли е, това ще го намерите само в България“, категоричен е Митко Стефанов, един от чакащите.

След полови час ръководителят на смяна все пак се появи.

„Инсталацията нямаше ток от 19:10 часа до 21:50 часа. Нямаше ток в инсталацията. Като няма ток у вас какво правите? Влаковете сме ги изкарали – да се качват. Повреда в инсталацията – нищо не мога да направя. Има си горе директори, началници“, обясни дежурният ръководител.

В продължение на три часа идващите към София стояха блокирани на различни гари по пътя.

„Обясниха, че се правил някакъв ремонт, нещо се било развалило“, каза един от пристигналите пътници след голямото закъснение.

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?