71

Тошко Йорданов заговори за президентска република по френски

Кирил Петков и Асен Василев били "вредни", според човека на Слави

 

"Когато България реши като лоялен партньор  да спазва санкциите, това беше правилно. След това обаче се оказа, че има механизъм, по който държави-лидери в Европейския съюз като Италия и Германия намериха вариант без да нарушават санкциите да продължат да работят с "Газпром" и да нямат спрени доставки". Това заяви Тошко Йорданов от "Има такъв народ" в предаването "Още от деня" по БНТ.

"Тогава енергийният министър, който бе от ИТН, е провел няколко разговора с Асен Василев и Кирил Петков България да постъпи по същия начин. Тогава проблемът се е наричал Асен Василев, който еднолично е спрял това нещо да се случи. Ако България беше минала по същата схема, която работят Германия, Гърция, ние, поне до края на тази година щяхме да получаваме газ от "Газпром" по цени по договора", каза той.

"Искаме да попитаме българския народ дали преминаването към президентска република не е по-добро. Една Франция, която е президентска република няма проблемите, които имаме ние. В президетската форма на управление се знае кой носи политическата отговорност при взимането на решения. В момента има колективна безотговорност, зад нея се крият и парламентът и правителството", каза той по повод идеята на Слави Трифонов за референдум.

Той не изключи в един бъдещ парламент ИТН да работи отново с ПП, ДБ и БСП, но повтори, че Кирил Петков и Асен Василев били "вредни".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
любопитен

любопитен

31.08.2022 | 10:51

И как е по френски бе Тоше? А- ха. Сетих се. Сигурно първо лапате.

Отговори
1 0
Учуден

Учуден

31.08.2022 | 08:33

Ако трябва да съм честен,никога не съм вярвал ,че такива същества като този и Дългият се разхождат между нас

Отговори
2 0
Мимето

Мимето

30.08.2022 | 22:27

Народа каза на Тошко "мерси".

Отговори
3 1
7/8 и ще си паднааала

7/8 и ще си паднааала

30.08.2022 | 22:24

Здравейте, циркаджии!

Отговори
5 0
Тошко глиста бе

Тошко глиста бе

30.08.2022 | 22:22

Господин за един ден.

Отговори
6 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?