46

Тошко Йорданов: Ако няма правителство, ще бъде заради егото на Кирил и Асен

Зам.-шефът на "Има такъв народ" Тошко Йорданов за пореден път се захапа с лидерите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев. Той говори за предстоящите последни опити да се състави кабинет.

"Първо да видим на каква задна линия са минали Кирил и Асен. На разговорите трябва да има конкретика и експертиза. От ИТН напред ще излязат експертите, които да водят разговорите. Но има и политически решения. Аз и Слави Трифонов не влизаме в тази част към експертите, ние сме по-скоро в политическото ръководство. Ако не се стигне до успешни преговори и правителство, причината ще бъде егото на Кирил и Асен, нищо друго", категоричен бе Йорданов в предаването "На фокус с Лора Крумова" по Нова ТВ. Шефът на ИТН говори и за актуалните теми в Северна Македония.

"Антибългарските настроения там не са се променяли. Едва сега медиите започвате да показвате какво всъщност се случва в Северна Македония. Правата на българите не се спазват. Българите са репресирани", заяви Тошко Йорданов. Той се обяви против евентуална кандидатура на Никола Минчев за нов премиер на страната.

"Аз не съм за. Никола Минчев е един много симпатичен млад мъж, но законите трябва да се спазват. А той наруши правилника на Народното събрание доста често, а веднъж - брутално. В тази страна законите за какво са?"

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Курт Мазур

Курт Мазур

17.07.2022 | 21:04

Тошко , човек власт да Ви даде в рьцете - се чудите Какво да я правите ... Вече само Ще я сьнувате.

Отговори
11 0
Милко

Милко

17.07.2022 | 20:55

Нали имахте правителство не чалгарче даже миналата година поставяйте условие всички да в подкрепят. Да ви се и.се.рем в устата чикиджии. Най хубавото на следващия парламент е че повече няма да има чалгари.

Отговори
9 0
тошко е ЧУКЧАТА в политиката

тошко е ЧУКЧАТА в политиката

17.07.2022 | 18:39

Слафчо ги подбира винаги грозни и прости. Как някой ще е над него? Чалгпитеци, Сър!

Отговори
12 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?