3906

Топ синоптик: Снегът и зимата се завръщат, ето кога

Зимата няма да си тръгне лесно от България. Или по-точно снегът. Това заяви синоптикът Петър Янков. "Астрономическата пролет настъпи с валежи и по-ниски температури. През пролетта температурите постепенно ще се повишават. Валежите, които се очакват днес в Източна България, постепенно ще спират.
 
Заражда се циклон, който ще се премества към Западните Балкани и в неделя ще покаже своето присъствие.


Късно следобед в неделя и през нощта срещу понеделник ще започнат валежи от дъжд в югозападните райони на страната ни, ще вали сняг в планините.


В началото на следващата седмица времето ще се задържи дъждовно.


"Сняг ще има до 14-15 април. Ски съоръженията ще работят.


Ще има естествен и изкуствен сняг, препоръчвам на скиорите да карат в по-ранните часове, до 14 часа, след това снегът крие опасност от травми", уточни Янков.

По-интензивни валежи в понеделник и вторник се очакват в южните и източните райони от страната - между 20 и 30 л/кв.м. В планините ще вали мокър сняг. Температурите ще се понижат и в населените места ще бъдат между 8 и 13 градуса, стана ясно още от думите на синоптика.

Петър Янков потвърди, че има изместване на сезоните, а в температурно отношение климатичното затопляне в наши дни се усеща повече в страните около 49-ия паралел.

"При нас проявленията са в засилване на проливните валежи и рязка смяна от топло към студено и обратно. Тези 4 сезона по нашите географски ширини не могат да изчезнат", подчерта синоптикът.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?