3906

Топ синоптик: Хуквайте на плаж, но ето кога времето рязко се обръща СНИМКИ ВИДЕО

Да, продължаваме с пролетта. От днес и цяла седмица напред ни очаква топло, наднормено, сухо и слънчево време. Типично за ранно време, отколкото за април месец. Това заяви климатологът проф. Георги Рачев в ефира на bTV.

За земеделието е хубаво да има дъждове, разбира се, но такива няма да има, поне до 17-ти април, когато ще има страшно срутване на времето - с повече валежи, надявам се.

Варна и Бургас отбелязаха 5 градуса над нормата. И така ще продължи още седмица, както вече стана ясно. Следващият вторник ще започне едно захлаждане и на мястото на 25-те градуса, ще се наместят 10-11. Малко ще стресира хората, но това са нормалните градуси за този период от годината.

То това е нещо като с репликата към огледалото - заставаш и го питаш: "Огледалце, огледалце, коя е най-красива на света?" И огледалото мълчи. Същото е и като се пита за прогнозата сега - мълчание (смее се). Всичко зависи от това как ще се слеят атмосферните центрове, заяви в типичния си шеговит стил проф. Рачев. И продължи с някои градове на страната.

В Созопол - сутрешното кафе с някаква наметка и на обед спокойно може да се седи на плажа при 12 часа слънце. Същото ще е и във Варна - топло, много слънце. В Русе същата работа - сутрин по-хладничко, на обед над 23-24 градуса. А до понеделник, преди да нахлуе студения въздух, градусите могат да стигнат и 27 градуса.

В Плевен - топличко, хубаво време. Изобщо в цялата страна ще е така, пак казвам - до 17 април, когато ще усетим промяна в градусите.

В същото време пък Африка постави световен рекорд - 48 и половина - за април месец! В Азия сега настъпват големите горещини.

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?