1553

Топ пилот: Вдигнете наказанията за пияни шофьори

Да се повишат санкциите за шофиращите след употреба на алкохол! Това предлага рали-пилотът Димитър Илиев, който е спряган за спортен министър в кабинета "Денков-Габриел".

"Прекалено леки са мерките, които се вземат срещу употребата на алкохол. Би трябвало да бъде инкриминирано като деяние и да бъдат много тежки последиците за хората, които си позволяват подобен тип поведение".

Необходимо е и да се повиши и контролът от страна на държавата в малките населени места, където много често се правят пътни нарушения, смята Димитър Илиев. Той предупреди абитуриентите да не сядат на вратите на автомобилите:

"Това е нещо, което е изключително опасно и рисково, много лесно може да се стигне до падане. Бих приветствал младите хора, абитуриентите, да проявяват разум".
 
В над 20 града на страната днес се провеждат протести с искания за по-строги наказания срещу шофьорите, употребили наркотици и алкохол, и за виновниците за тежки катастрофи.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Мнение

Мнение

28.05.2023 | 22:25

Санкцията да е жестока, дори конфискуване на колата. За съжаление нашенеца се разстройва само като му се бръкне в джоба. Даже бих посъветвал - нова кола - санкцията да е половината от стойноста, а за старите - директно за скраб. Без право да си я изкупи обратно от Белканто.

Отговори
2 2

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?