46

Топ 3 съвета, които трябва да запомните, когато търсите злато

Търсенето на злато в България е популярно хоби, на което хората от всички възрасти изглежда се наслаждават, защото дейността ги кара да станат от диваните и им предоставя възможност да прекарат свободното си време на открито. Не само можете да останете активни и да се насладите на природата, но можете също да намерите заровено съкровище по пътя!
 
Ако нямате късмета като начинаещ и се притеснявате, че няма да намерите нищо по време на първото си проучване, не бива да се отчайвате а просто се забавлявайте. У нас има много места, на които можете да опитате да търсите самородно злато а на плажа винаги можете да попаднете на злато и други ценни предмети.
 
Преди да тръгнете на вашето пътуване в търсене на злато, важно е да запомните някои съвети, за да предотвратите прибирането у дома с празни ръце.
 
Използвайте правилното оборудване
 
За хора, които са нови в търсенето на злато, въпреки че е важно да имате златарски леген със себе си, би било полезно също да вземете повече оборудване за копаене на злато, за да си гарантирате, че ще си прекарате най-добре. Използването на правилното оборудване също може да ви предпази от стрес, в случай че намерите съкровище и нямате правилните инструменти, за да ги изкопаете.
 
Освен легена, някои основни инструменти за проучване включват сито, което ще използвате като цедка, за да премахнете мръсотията и отломките, за да видите по-добре вашето самородно злато и други находки. Може да имате нужда и от стъклени флакони, за да съхранявате съкровища, и чифт пинсети, за да държите деликатното злато.
 
Ако планирате да останете по-дълго и не сте сигурни как ще се задържи времето през целия ден, носенето на подходящо облекло и обувки ще ви поддържа сухи и удобни. За тези, които се притесняват да не се изгубят, уверете се, че мобилният ви телефон е напълно зареден и носите GPS устройство, това също ще бъде полезно.

В югозападна България намерено с металотърсач XP Deus 

Имайте реалистични очаквания
 
Може да сте чували няколко успешни истории за откриване на метали и самородно злато, които са ви накарали да пробвате и вие, опитвайки късмета си да намерите съкровище. Въпреки че има хора, които имат по-голям талант, когато става въпрос за намиране на златни късчета и люспи, все пак е жизненоважно да намалите очакванията си, особено за някой, който е нов в търсенето.
 
Със сигурност не можете да очаквате да станете милионер, като търсите заровено злато само няколко пъти. Въпреки че правите проучване на места, където има повече шансове да намерите злато, не трябва да очаквате да намерите огромни буци злато веднага и точно на това място.
 
Вместо да се фокусирате върху търсенето на златото, като основна цел, по-добре е да оцените опита от намирането на нещо ценно и просто да се насладите на дейността, докато трае. Когато все пак попаднете на злато, мислете за него като за награда, която заслужавате за целия си труд.

Намерено в централна България от металдетектор

Бъдете внимателни със съкровището си
 
Решаваща грешка, която повечето начинаещи златотърсачи в крайна сметка правят, е да бъдат твърде агресивни, когато става въпрос за търсене на новооткрито съкровище. Грубото пресяване на златото може да повлияе на качеството на златото и вместо просто да елиминирате мръсотията, вие случайно да се отървавате и от някои частици злато!
 
Следите от злато, от които сте се отървали, са също толкова ценни. Ето защо е изключително важно да бъдете внимателни, когато почиствате златните си късчета, за да избегнете загубата на това, което сте прекарали цял ден, за да намерите.
 
За да ви помогнем да търсите злато правилно, първо трябва да се снабдите с подходяща екипировка. Ние от www.shop.imperio.bg сме готови да съдействаме. Второ, намерете добро място и да започнете пресяването в легена. Когато е почти пълен, потопете легена във водата и започнете да го разклащате леко, за да изхвърлите по-леките частици. Ще разберете, ако разклащате легена твърде силно, ако започнат да падат солидни бучки, което може и да е злато, ако не внимавате.

Намерено в северозападна България с металдетектор

В заключение Търсенето на злато е приятно изживяване дори за начинаещи, но само ако знаете, че не трябва да се фокусирате твърде много върху намирането на съкровища и просто се оставяте да се забавлявате. Преди да започнете да търсите злато, не забравяйте да използвате правилното оборудване, да поддържате реалистични очаквания и да бъдете внимателни със съкровището си, за да можете да си прекарате страхотно, докато копаете на съответните места, газите през водите и се натъквате на отдавна изгубено злато. Търсите ли оборудване за търсене на злато, което да ви помогне да осъществите мечтите си за лов на съкровища? www.shop.imperio.bg предлага първокласни услуги за златотърсачи и изследователи, нуждаещи се от качествено оборудване. Ние предлагаме авангардно оборудване за търсене, включително детектори за злато, детектори за метал, GPS оборудване и др. Разгледайте нашия уебсайт за нашия пълен каталог!Можете да ни посетите и в магазините ни:

 

КЛОНДАЙК - София

 ул. „Цар Симеон“ 160, 1303 Център, София 088 919 7820 

www.mdetectors.bg

Клондайк Пловдив

Пловдив, Бул. Руски 7

Телефон: 0878 ‪197 821

www.металотърсач.bg

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?