71

Томислав Дончев: Разделихме обществото - едните не вярват на машини, другите на хартия

Като резултат от лошото политическо говорене разделихме обществото на 2 половини - едната не вярва на машините, другата - на хартията. Това каза пред Нова тв зам. шефът на ГЕРБ Томислав Дончев по повод промените в Изборния кодекс, пише 24 часа.

Двете изборни технологии имат недостатъци и предимства, посочи бившият вицепремиер. И обясни, че това важи за всеки начин за гласуване. "Има партии, които смятат, че гражданите трябва да избират как да гласуват. Друга коалиция няма", отвърна той, запитан дали има хартиена коалиция.

И обясни, че гласуването трябва да е такова, че хората да имат доверие, че гласът им е отчетен правилно, а не е откраднат. Отчете, че и смесеното гласуване има своите недостатъци. 

Струвало му се, че като че ли партиите не искат да управляват. Не се ангажира с процентна прогноза колко е вероятно да има редовен кабинет в рамките на това Народно събрание. Но посочи, че трябва да има не някакво, а правителство със солидна подкрепа. Аз съм бил какъв ли не, но за министър-председател или не ми е дошло времето, или е минало, отвърна Дончев, запитан дали би могъл да е кандидатът на ГЕРБ за премиер.

Било много рано за име за кандидат за кмет на София. "Има една година до местните избори, дотогава има да се случат много неща", каза той. Ротации ще има не само в София и Бургас, както обяви лидерът на партията Бойко Борисов. Дончев обаче не посочи къде.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Жана

Жана

19.11.2022 | 16:38

ГЕРБ отдавна трябваше да сте в затвора! Най- големите крадци в историята ни!

Отговори
1 0

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?