46

Тео Ушев: След 8 километра джогинг ме удари ковид

Имах много тежка година, имунната ми система отслабна и затова лесно хванах ковид. За щастие ваксините ми помогнаха и стана малкия дявол. Това разказа по БНТ режисьорът Тео Ушев, който прекара ковид около празниците.

Той е с две ваксини от средата на годината. „Направих джогинг 8 километра от Созопол. Следващият ден си сложих бустерна доза и се получи малшанс – лошо стечение на обстоятелствата“, казва той. 

Първите 3 дни бил с 39 градуса развил пневмония. „Тогава се виждат приятелите, които помагат. Това са Любо Нейков и Стефания Кочева, които ме измъкнаха от къщи и ме заведоха в болницата. Ако се бях забавил, може би нещата щяха да са по-зле“, каза Ушев.

В болницата започнал да рисува акварели. Ставал рано, чакал да светне Витоша и рисувал. „Един ден седнах и опитах да нарисувам очите на всички лекари. Надявам се като ги видя на улицата да мога да ги позная по очите. В болницата не може да си представите разликата в очите на хора, които са ваксинирани и такива, което не са. Едните знаят, че шансът им да оживеят е много голям, а другите, че са останали в ръцете на Всевишния“, каза Тео Ушев. 

Режисьорът признава, че не разбира войната между ваксъри и антиваксъри. 

„Хората са се озлобили толкова много, че всеки, който тръгне в едната посока става обект на атака. 

Образованието в България, което бе толкова съсипано, има цели поколения, които са неуки, функционалната неграмотност е голяма. Като чета форумите на антиваксъри разбирам, че те не четат, че не знаят езика си дори. Това е отчайваща средновековна изостаналост. А тогава хората са казали, че човек може да се приравни на бог, изкарали са книгите на Аристотел и са решили да преборят чумата“, разказа той.

Първият му игрален филм „Дистопия“ ще има премиера през 2022. Тези дни трябваше да го завършвам – отложи се. Надява се през септември октомври да има премиера в България, Франция и Канада.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Невакса

Невакса

16.01.2022 | 12:48

Ушев, ти ако не беше се бустеросал, можеше и да не стигнеш до болница. Бъди здрав!

Отговори
7 4
акъл море - седесар шамандура

акъл море - седесар шамандура

16.01.2022 | 12:53

От интервюто разбираме, че зорлем се заразил, като се ваксинирал след джогонг!

Отговори
7 2
Леле

Леле

17.01.2022 | 11:37

Страшна логика. Връщайте се в часовете по биология, че положението е трагично с такива изказвания.

Отговори
0 0
3,33

3,33

16.01.2022 | 11:47

Не ни интересува мнението и преживяното от такива велики умници като този!

Отговори
10 3
бабаяга

бабаяга

16.01.2022 | 11:35

Ушев, как така ваксината ти помогнала, но ако не те били закарали в болница щяло да стане по-лошо?! От ваксината ли е?

Отговори
13 2
ВСЕКИ САМ ДА РЕШИ

ВСЕКИ САМ ДА РЕШИ

16.01.2022 | 11:23

Не бива да се разделяме и плюем! Всеки сам да реши за себе си. Пандемията ще отмине. Но разделението и срамът ще останат. Хора, нали сме общество. Не се оставяйте да промиват мозъците ви и да ви манипулирагт! Нека, който иска да се ваксинира и да уважава страховете на останалите. Времето ще покаже кой е взел правилното решение. Но нека то да е доброволно. Бъдете здрави!

Отговори
19 0

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?